Народна странка

Рашковић Ивић: Једини критеријум за одабир министара је лојалност Вучићу

Рашковић Ивић: Једини критеријум за одабир министара је лојалност Вучићу

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић, поводом формирања Владе Србије коју чини 50 одсто жена, изјавила је да је то „само замазивање очију јавности“.

„Те жене неће водити државу. Једини критеријум за њихов одабир, као и осталих министара, је лојалност Александру Вучићу, а не њихове способности. Јер, какве везе има на пример госпођа Кисић као епидемиолог са социјалним питањима?“ рекла је Рашковић Ивић телевизији Н1.

Она је напоменула да је парламент једнопартијски, док Влада није концентациона јер таква влада подразумева укључивање свих релевантних политичких представника.

„Овде су укључени сви и само они који су у парламенту. Мени то више изгледа као да се Вучић спрема на неке ризичне потезе попут промене Устава у контексту решавања питања Косова и Метохије“, рекла је потпредседница Народне странке и додала да ће на разрешење Косовског питања умногоме утицати и предстојећи избори у Америци.

Коментаришући новоосновано Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог и постављање Гордане Чомић на чело истог, Рашковић Ивић је истакла да је згранута на два нивоа.

„Јадна је држава у којој, да бисте постигли дијалог, морате да имате Министарство за то. Бојим се да ће то прећи у Министарство за монолог. А, што се тиче Гордане Чомић згранута сам на личном и принципијалном нивоу. Дугогодишња опозиционарка је издала своје принципе и пристала да буде део ауторитарне власти против чега се две деценије борила“.

Она је подсетила на став Народне странке о прихватању дијалога са влашћу, али само уз посредовање Европске уније.

„На нама (опозицији) је да учинимо све што је до нас да се барем донекле нормализује стање јер од оволике ненормалности не може одмах доћи до потпуне нормалности, али кардиналне неправде и симптоми овог режима и медијског загушења и нефукционисање институција морају да се одстране“, поручила је Рашковић Ивић.