Народна странка

Рашковић Ивић: Опструкцију Парламента врши владајућа странка

Рашковић Ивић: Опструкцију Парламента врши владајућа странка

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да Српска напредна странка уништава парламентарну културу, односно културу дијалога.

„Значај Парламента опада свуда у свету, али Србија у овом тренутку има можда и најслабији Парламент у Европи. Подсећам на бесмислене и смешне амандмане које подносе посланици владајуће странке“, рекла је Рашовић Ивић на трибини одржаној на Правном факултету у Крагујевцу.

Народна посланица је подсетила да је председница Парламента Маја Гојковић суспендовала рад истог за време председничке предизборне кампање 2017. године.

“Какве везе има Парламент са предизборном кампањом? То су две одвојене ствари. Због оваквих ствари смо се и одлучили за бојкот Парламента и избора. Нећемо да учествујемо у имитацији демократије”, рекла је Рашковић Ивић и додала да Народна странка није одустала од борбе за демократизацију државе и враћања угледа Парламенту јер је он темељ друштва. 

Она је истакла да у Парламенту постоје одбори попут одбора за просвету, културу, љуска права, спољне послове..., који нису у потпуности затворени за дискусију. Такође, ту је и Женска парламентарна мрежа и Фокус група за циљеве одрживог развоја.

“У овим групама још увек донекле може да се разговара за разлику од некултуре и вређања од стране владајућих посланика на седницама. Српска напредна странка се углавном не бави овим групама, па још увек није стигла и њих да обесмисли”, закључила је Рашковић Ивић.