Народна странка

Рашковић Ивић: Нова Влада у Хрватској мора да створи услове за бољи живот Срба

Рашковић Ивић: Нова Влада у Хрватској мора да створи услове за бољи живот Срба

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је да није изненађена што је ХДЗ у Хрватској освојио већину на изборима обзиром на заузимање Владе Андреја Пленковића у борби против вируса корона.

„ХДЗ треба да спроведе реформе и да се уради нешто добро за Србе који живе у Хрватској, да, на челу са Пуповцем, учествују у власти. Ја очекујем да министар буде Србин из Српске странке“, рекла је Рашковић Ивић за Радио Београд.

Она је напоменула да је за Србе у Хрватској ипак највише урађено када је председник Владе био Иво Санадер који је Туђманов наследник, а не док су на власти левичарске партије.

Говорећи о новом сазиву парламента у Хрватској, Рашковић Ивић је истакла да ће десничарске партије попут Моста и Домовинског покрета имати 24 посланика што није за занемаривање.

„ХДЗ се реформисао. Није то више онај Туђманов ХДЗ. Сви десно оријентисани чланови су прешли код Шкора и у Мост“, рекла је Рашковић Ивић.

Она је истакла да је Пленковићу поене донело и свакодневно тестирање на вирус корона након сусрета са тенисером Новаком Ђоковићем.

„То је добар маркетиншки трик. Пленковић је тим поздрављањем са Ђоковићем привукао онај део грађана који ни желели да изађу на изборе“, рекла је Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је напоменула да је председавање Хрватске Европском унијом било успешно, те је актуелни председник Владе могао да рачуна и на спољну подршку „која није кључна, али није ни за занемаривање“.