Народна странка

Притисци и напади на опозицију у Лучанима

Притисци и напади на опозицију у Лучанима

На локалним изборима у Лучанима уочен је велики број неправилности и притисака на грађане и представнике опозиције.

Приметан је велики број возила без регистарских таблица, као и џипова из Панчева, Пријепоља и Косовске Митровице. Посматрач Савеза за Србију на бирачком месту број 11 добио је претње док су остали чланови савеза били праћени из возила која ово јутро круже по општини Лучани. Полиција је одбила да интервенише под изговором да „још увек нису преузели своју смену“.

Притисци на опозицију су се догодили и на бирачком мету број 25 где су одређени људи међу којима и директор туристичке организације у Панчеву Никола Стојиљковић, вербално нападали посматраче и представнике опозиције.

Након вербалних инцидената полиција је зауставила возило у коме су се налазила три члана Народне странке због наводне рутинске провере докумената и задржавала их 20 минута. На другом месту је члан Двери приведен на информативни разговор. Нерегуларности на изборима у Лучанима су очигледне, као и то да се и даље врше вербални и физички притисци од стране режима зарад добијања највећег броја гласова.

Оно што посебно забрињава је то што ни полиција не ради свој посао професионално већ служи као елемент владајуће странке за ометање избора.

Потпредседник Извршног одбора Народне странке

Лазар Ђуровић