Народна странка

Павловић: Судар у Цвијићевој последица системског урушавања ГСП Београд

Павловић: Судар у Цвијићевој последица системског урушавања ГСП Београд

Данас је у Цвијићевој улици у Београду дошло до судара тролејбуса који је саобраћао на линији 40 и више путничких аутомобила. Као разлог судара наводи се да су тролејбусу ГСП Београд отказале кочнице. 

Ово није први озбиљан судар који се дешава на улицама Београда учешћем возила ГСП Београда и у којем су иста возила главни узрок саобраћајне незгоде. На сву срећу до сада без озбиљнијих последица. 

Више пута до сада смо указивали јавности да се ГСП Београд системски уништава од стране градске власти и Горана Весића на тај начин што се финансијска средства из буџета Града у много већем обиму усмеравају приватним превозницима занемарујући тако ГСП Београд и његову саобраћајну инфраструктуру. 

Иако од стране Горана Весића најављиван као никад већи буџет Града, као историјски буџет у којем ће највећи део средстава бити усмерен у јавни градски превоз, то није учињено, а квалитет услуге јавног градског превоза није побољшан. Напротив, гори је. 

Изјаве градских челника остала су само неиспуњена обећања, а грађани су свакога дана сведоци нефункционисања јавног градског превоза као последица неспособности градских челника и Горана Весића. 

Садашња градска власт није способна да реши проблем јавног градског превоза у Београду. Београђанима треба одговорна градска власт која мора преузети пуну одговорност и својим знањем квалитет саобраћаја довести до нивоа да се овакве техничке ствари као последица небриге власти према грађанима Београда никада не десе. 

Милош Павловић 
Одборник Народне странке у Скупштини Београда