Народна странка

Одређене групације батинаша и хулигана у служби СНС-а изнад полиције и војске

Одређене групације батинаша и хулигана у служби СНС-а изнад полиције и војске

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је, поводом бруталног пребијања председника Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу, да су одређене групације батинаша и хулигана у служби СНС-а изнад полиције и војске.

“Хулигани који су пребили Стефановића пребили су и савесног полицајца који је извадио значку и покушао да обави своју дужност. То што су и њега пребили није знак да је држава покушала да заштити опозиционара, као што власт тврди, већ је доказ да је партијска војска СНС-а изнад полиције и војске”, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је истакао да је “покушај убиства Стефановића” кулминација напада које јуришници СНС-а спроводе у континуитету, и подсетио на пребијање председника Градског одбора Народне странке Врање Ђорђа Ристића, као и на нападе на представнике опозиције у Бору и Смедеревској Паланци.

“Постоје по Србији батинашке екипе повезане са криминалцима са севера Косова, и сви они раде у одређеним моментима за владајућу странку, најчешће када је потребно да се рекетира, застраши, као и када се приближавају избори”, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се против председника Народне странке Вука Јеремића води брутална кампања лажи у прорежимским медијима, иако је Јеремић показао документ америчког тужилаштва у којем јасно пише да није осумњичен нити је склопио договор са тужилаштвом, него је на суд позван као сведок.

“Немогуће је, међутим, да то допре до шире јавности, јер су сви утицајни медији под апсолутном контролом власти и СНС-а. Ако је председнику опозиционе странке, познатом у народу, онемогућено да се одбрани од лажи и каже истину, шта да очекују обични грађани, којима се свакодневно прети и доживљавају шиканирање због опозиционог деловања”, упитао је Јовановић.

Посланица у Скупштини Србије Мариника Тепић оценила је да је председник Србије Александар Вучић “главни генератор мржње и подела у друштву“ и да у таквој атмосфери није неочекивано да неко помисли да ће бити херој ако пребије човека коме су Вучић и његова клика нацртали мету на чело или, као у случају Борка Стефановића – „покуша да га убије“.

„У Лучанима пред предстојеће локалне изборе стварају код грађана осећај да их неко наџире и тамо су ангажоване екипе СНС-а из јужног Баната под контролом потпредседника Извршног одбора СНС-а Бранка Маловића. Они су и раније током локалних избора по Србији утеривали људе у аутомобиле и водили их на гласање“, рекла је Мариника Тепић.

Она је додала да је последњи је тренутак да се „анимира цело друштво и каже да је на делу фашизација Србије“.