Народна странка

Јовановић: Београду потребно више лекара који ће имати плату већу 15 одсто

Јовановић: Београду потребно више лекара који ће имати плату већу 15 одсто

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић каже да се листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ залаже за запошљавање младих лекара и повећање плата медицинским радницима од 15 одсто у Београду.

„Гарантујемо да ћемо увести непрекидно дежурство у сва четири клиничко-болничка центра, да ће сваки стамбени блок имати своју амбуланту и да ће у свакој школи обавезно бити присутан медицински радник“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да ће због тих мера бити неопходно запошљавање младих лекара, који ће због повећаног обима посла и већих трошкова живота добијати додатак из градског буџета од 15 одсто на основну плату.

Андреј Бајец, лекар и Кандидат за одборника Народне странке на листи „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“, рекао је да лично сведочи одласку много његових колега из Србије и да се политички ангажовао како би се тај тренд преокренуо.

Бајец је истакао да квалитет здравствених услуга у Београду континуирано опада, док власт новац Београђана "разбацује на глупости".