Народна странка

Јовановић: Напредњаци нервозни јер су коначно добили праву опозицију у Београду

Јовановић: Напредњаци нервозни јер су коначно добили праву опозицију у Београду

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је бујица лажи и увреда одборника СНС на конститутивној седници Скупштине Београда последица несигурности и  нервозе, јер су напредњаци схватили да су добили озбиљну и добро припремљену опозицију, која нуди решења и разоткрива механизме којима власт извлачи огроман новац пореских обвезника у приватне џепове.

„Сада смо на извору информација и имаћемо увид у сваку штетну одлуку и уговор, што ће нам омогућити да алармирамо грађане и да заједно вршимо притисак на власт да не ради против интереса Београђана. То је све узрок велике нервозе напредњака, који су на крају прибегли инсценираном инциденту са Драганом Ђиласом и ускраћивали нам право на реплику гарантовано пословником“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Београђани су у одборницима „Савеза за Србију“, који смо формирали са Драганом Ђиласом, добили бескомпромисне заступнике својих интереса, додао је Јовановић.

Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“, рекао је да је владајућа већина предлог за реизбор Николе Никодијевића за председника Скупштине Београда образложила већ постигнутим резултатима, док је потпредседник Народне странке објаснио да су резултати катастрофални и да управо зато не би требало да буду изабрани исти кадрови.  

Јовановић је навео да је у прилог дисконтинуитета са претходном градском влашћу цитирао председника СНС-а Александра Вучића, који је 2016. године тврдио да је за илегално ноћно рушење објеката у Савамали „одговорна градска власт и да она мора сносити последице“, као и да су то наредили „комплетни идиоти“.

„Рекао сам да не могу да гласам за председника Скупштине Београда чији је сазив одобрио штетну концесију за прераду отпада. Уместо да град зарађује од прераде отпада, као у целом свету, Београђани ће страном концесионару сваке године плаћати 38 милиона евра“, рекао је Јовановић.

„На стална добацивања Горана Весића из првог реда и његово позивање на вољу грађана, објаснио сам да грађани нису гласали за Весића, који се на листи крио иза Вучића, балерина, пензионисаних спортиста и лекара. Грађани нису и никада не би гласали за Весића, који је морао да се крије на листи“, рекао је Јовановић.

На бујицу увреда напредњака, Јовановић их је позвао да га не прекидају док цитира председника СНС-а, јер тиме показују непоштовање према свом лидеру.

„Напредњаци су полудели када сам им објаснио да је бесмислено потпуно укидање железничке станице у савском амфитеатру и да Прокоп није у функцији да преузме улогу главне железничке станице“, рекао је Јовановић.

Потпредседник странке Вука Јеремића рекао је да је Синиша Мали градоначелник са највише афера у историји Београда и да би његово унапређење у министра финансија било исто што и „пустити лисицу у кокошињац“.  

„Мали није знао да објасни порекло имовине и непрекидно је био у сукобу интереса“, рекао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је Београд под управом Малог само прошле године из буџетске резерве, која служи за помоћ најсиромашнијим општинама, примио 2,5 милиона евра, а добио је помоћ и у марту ове године, уз званично образложење да се тај новац даје „услед смањених прихода буџета Београда“.  

„Управљање јавним финансијама на нивоу целе државе даје се човеку који није умео да води престоницу без помоћи буџетске резерве и који је лагао о висини дуга Београда, у чему су га демантовали и Фискални савет и министар финансија“, рекао је Јовановић.