Народна странка

Јовановић: Власт баца милионе на јелку и ватромет, а редови испред народних кухиња све дужи

Јовановић: Власт баца милионе на јелку и ватромет, а редови испред народних кухиња све дужи

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић каже да је недопустиво да власт у Београду купи новогодишњу јелку од 83.000 евра и да је то једна од бројних злоупотреба у градском буџету.

Јовановић је агенцији Бета рекао да у градском буџету за ову и следећу годину "има много скандалозних ствари, а јелка је само врх леденог брега".

"У буџетима Београда за ову и следећу годину опредељене су енормне суме за набавку новогодишње јелке, затим 100.000 евра за новогодишњи концерт и 1,5 милиона евра за јавно осветљење, а већ је потрошено два милиона евра за музичку фонтану и издвојено је исто толико за јарбол", рекао је Јовановић.

Истакао је да се милионске суме издвајају за такве намене у граду у којем је велико сиромаштво, где индустријска и трговинска активност опадају, где раде народне кухиње, нема довољно обданишта, а од 2014. године смањена је социјална помоћ.

У Београду, како је рекао, "влада ненародна власт која користи државну имовину и финансије како би се богатила".

"Народна странка је у свом програму предвидела постављење независног специјалног тужиоца за високу корупцију и прање новца", рекао је Јовановић,

Телевизија Н1 пренела је да је град Београд у последње три године за набавку и репарацију украсне новогодишње расвете потрошио нешто више од четири милиона евра.