Народна странка

Јеремић: 21. јуна се не одржавају избори, већ кастинг за нови серијал „Беле лађе“

Јеремић: 21. јуна се не одржавају избори, већ кастинг за нови серијал „Беле лађе“

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се 21. јуна неће догодити избори, већ кастинг за нови серијал „Беле лађе“, само што није реч о комедији, него о „јако тужној причи“ која је забавна само онима који у њој глуме.

„Немојте учествовати у том кастингу и газити своје достојанство. Најбоље што можемо да урадимо 21. јуна је да окренемо главу, и тиме смањимо гледаност те серије која се све више претвара у трагедију. Изласком на такозване изборе 21. јуна не можете променити ама баш ништа“, рекао је Јеремић у Нишу, где је разговарао са грађанима.

„Тог дана можете само угрозити здравље - себе и своје породице када се са бирачких места вратите кући, јер не постоје здравствени услови за одржавање избора. Доказ за то је и отказивање доласка посматрача из Европске уније, и то не из политичких разлога, већ здравствених“, додао је Јеремић.

Јеремић је позвао грађане да не залажу свој образ за наставак постојећег стања и система.

„Наравно, свако има право на своје мишљење и ако неко мисли да заиста живимо у златном добу, поносан је на Ану Брнабић и мисли да не можемо боље од овога што имамо данас, то је легитиман став. Али немојте мислити да можете олакшати своју савест тиме што ћете гласати за неку другу листу, а не за СНС, јер сви који ће гласати 21. јуна, гласаће за исто“, навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка чврста у ставу да не би требало учествовати на „лажним изборима“ од дана када је донела ту одлуку у августу прошле године.

„Народна странка је једина политичка организација која се ниједног тренутка није двоумила да ли ће излазити на изборе или не. Дали смо реч грађанима Србије, и обећање смо испунили. Онако како се данас понашамо у опозицији, тако ћемо се сутра понашати када будемо добили поверење грађана за вођење државе“, додао је Јеремић.

„Дошло је време да се погледамо у очи и видимо ко у јавном животу учествује због апанажа и функција. То није нико из Народне странке. Одрекли смо се свих привилегија које доносе одборничке и посланичке функције, зато што не желимо да паразитирамо у систему који хоћемо да променимо и јер смо озбиљни у тој намери“, закључио је Јеремић.