Народна странка

Народна странка: Основан општински одбор Земун

Народна странка: Основан општински одбор Земун

Народна странка основала је данас Општински одбор Земун. Оснивачка скупштина изабрала је економисту Борислава Поноша за председника одбора, а за потпредседнике Дејана Николића и Маркa Мрљешa. Скупу су присуствовали потпредседници Народне странке Здравко Понош и Никола Јовановић, потпредседници Извршног одбора Никола Лазић и Лазар Ђуровић и председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Здравко Понош је рекао да је председник Србије Александар Вучић током посете Косову и Метохији настојао да смањи очекивања косовских Срба и да им поручи „добро је све што добијете, добро сте прошли, могло је и горе“.

„Вучић је отишао да им да анестезију и да им каже ’то што вам следује биће вађење зуба’, а заправо се спрема да им извади оба бубрега, не само нашим људима, него целој Србији“, рекао је Понош.

Понош је навео да Срба више нема тамо где их је Вучић посећивао и упозорио да Косовска Митровица није далеко од Земуна.

„Није даље од четири године. Ако ми не будемо радили свој посао и спречавали га у томе што је намерио, ништа није далеко. За четири године може далеко да стигне, може да стигне и до Земуна. Морамо да их спречимо у томе“, рекао је Понош.

Потпредседник Народне странке додао је да је сасвим извесно да ће напредњачка власт отићи, али да је питање шта ће бити после тога.

„Бићемо ми. Питање је само да ли ће остати камен на камену када они оду. То зависи од нас и у Земуну, и у Београду, и у целој Србији. Ако свако буде радио свој део посла, ми ћемо смањити штету“, рекао је Понош.

Понош је рекао да би у Земуну требало помоћи његовим земљацима који су избегли из Крајине, али да многи од њих имају проблем „стокхолмског синдрома“, односно обожавају своје мучитеље.

„Они су постали избеглице захваљујући Вучићу, његовом ментору и Српској радикалној странци која је данас само променила име. Они би требало да буду свесни, када их готово присилно доводе да слушају свог мучитеља да је он крив зашто су ту где јесу и да не дозволе да следећа генерација која се овде родила и проговорила екавицом још једном поверује том илузионисти и преваранту и његовом ментору“, рекао је Понош.

Јовановић је рекао да снажно верује у победу Народне странке и Савеза за Србију у значајном броју београдских општина на следећим локалним изборима у Србији, који би требало да буду одржани 2020. године.

„Београђани лоше живе. Пола милиона њих нема прикључак на канализацију и водовод. Укидањем главне аутобуске и железничке станице огроман број њих је погођен, а индустријска активност у граду стагнира“, рекао је Јовановић.

„Очистићемо Београд од криминала и корупције, формирати београдску полицију и испитати везе актуелних челника МУП-а са организованим криминалом, као и порекло њихове имовине“, истакао је Јовановић.

Јовановић је навое да је срамно да актуелна градска власт жели да поклони ПКБ страном инвеститору, уместо да се акције поделе запосленима и Београђанима и да се тако обезбеди сигурност снабдевања главног града и стандард његових житеља.

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић истакао је да ће омладина дати значајан допринос победи Народне странке у Београду.

Новоизабрани председник Општинског одбора Народне странке Земун Борислав Понош рекао је да је та општина специфична и комплексна за рад, али да Народна странка има све адуте да ту задобије поверење људи.

„Без доброг резултата у Земуну нема ни победничког резултата у Београду“, истакао је Понош.