Народна странка

Жагубица: Основан Општински одбор Народне странке

Жагубица: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Оштински одбор у Жагубици. Оснивачка скупштина изабрала је економисту Никицу Перића за првог председника одбора, а за потпредседнике Новицу Обреновића и Бату Станковића.

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке Здравко Понош, председник и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић и координатор за Браничевски округ Никола Лакић.

Понош је истакао да је Извршни одбор, који оперативно руководи странком, једнако посвећен и руралним и урбаним срединама, и истакао да је председник Народне странке Вук Јеремић недавно рекао да би формирање одбора у Жагубици требало испратити на исти начин као и формирање одбора у Београду или Новом Саду. „Јеремић је рекао да нам је то једнако важно и да се мора дати иста важност оснивању одбора у Жагубици и у Београду. Извршни одбор се према томе односи са пуном одговорношћу“, рекао је Понош.  

Понош је рекао да је о држави, као и о њиви, дуго потребно водити рачуна како би стигли плодови, и борити се против корова, дивљих свиња, поплава и биљних ваши, и додао да су се генерације у последњих 200 година трудиле да уреде Србију да би као плодна њива пружила грађанима плодове сигурности, уређених односа и нормалног живота.

„У последњих седам година имамо власт која је објединила све недаће – и коров и дивље свиње и биљне ваши и поплаве – све у једном. Неће бити лако да се то поново доведе у ред, али свако у свом крају зна како да се коров истреби и земља култивише", рекао је Понош.

Понош је навео да су напредњаци пре седам година дошли на власт као „бахати и прилично необразовани и неспособни“, а да за седам година нису успели то да промене, осим што су постали бахатији.

„У Србији су данас лечење, школовање и безбедност луксуз. Не тражимо превише, него само да то не буде више луксуз. Хајде да поново буде нормално да одемо једном у шест месеци код зубара, да једном годишње одемо на здравствене прегледе, да је квалитетно школовање доступно свима, да нам улице буду безбедне“, рекао је Понош.

Понош је истакао да су промене потребне у читавој Србији и да није довољно само у Београду зауставити градњу гондоле и уништавање града, него су промене потребне и у Жагубици како бисмо променили Србију на боље.

Понош је рекао да је министар одбране Александар Вулин признао да на познаје границе Србије тврдњом да се залаже за разграничење са косовским Албанцима, јер ће држава моћи да се брани када се утврди линија разграничења.

„Шта да човек каже осим - Вулине, како мислиш да браниш земљу а не знаш где су јој границе, па то се учи у основној школи. Вулин не само што је закаснио 25 година да служи војску, него је и 40 година закаснио да научи о границама своје државе. О гажењу Устава Србије да и не говоримо“, рекао је Понош, који је бивши начелник Генералштаба Војске Србије.

Добросављевић је навео да странка која може да формира одбор у Жагубици, коју је председник те општине Сафет Павловић назвао „Северном Корејом СНС-а“, јер у локалном парламенту нема опозиције, може да формира одбор било где у Србији, што је доказ добро устројене и организоване страначке инфраструктуре.

„Формирање одбора у Жагубици, општини која важи за јако упориште СНС-а, јесте велики успех Народне странке који је још једна потврда да смо ми реална и једина алтернатива напредњачкој власти. Ми смо алтернатива незнању, корупцији, бахатости и безобразлуку, јер смо потпуно другачији, што показују и биографије људи који воде Народну странку“, рекао је Добросављевић.

Добросављевић је истакао да Народна странка нуди и гарантује остварење другачије визије и система у којем „локални шерифи“ неће одлучивати о животу и смрти и у којем ће се политичари водити јавним интересом.

Никица Перић је истакао да је најважнији задатак Народне странке у Жагубици повећање броја чланова и јачање организације, како би Народна странка постала најзначајнија партија у том месту и преузела одговорност за управљање општином.