Народна странка

Понош: Режим протесте покушава да представи као претњу на коју би требало да одговори војска

Понош: Режим протесте покушава да представи као претњу на коју би требало да одговори војска

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је очигледно да режим покушава да вишемесечне протесте грађана широм Србије представи као претњу на коју би требало одговорити ангажовањем Воске Србије.

"Ови протести свакако нису претња за Србију од стране њених грађана, већ представљају вапај да режим престане да злоупотребљава државу у свом обрачуну са грађанима који нису део власти", рекао је агенцији Бета Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије.

Понош је истакао да су узнемиравање јавности, претње и харанга према политичким неистомишљеницима, злоупотреба административног, правосудног и полицијског апарата - део Вучићеве технологије власти.

Оно што је чињено и што се најављује овим саопштењем, део је истог манира, али и веома опасан корак, додао је Понош.

"То што министар одбране Александар Вулин има проблем са терминологијом и што се овим саопштењем зарекао свом врховном команданту да га војска неће рушити, јесте гротескно, али та глупост не умањује одговорност оних који стоје иза овог саопштења, јер је порука опасна", рекао је Понош.

Понош је објаснио да је начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, стајући иза оваквог саопштења, дозволио да се војска користи као инструмент владајуће странке у обрачуну са политичким неистомишљеницима и као претња према грађанима Србије.

"Позивам га да се врати свом редовном послу, да не пристаје на овакве злоупотребе Војске и да поштује Устав Републике Србије и законе о одбрани и војсци", истакао је Понош.