Народна странка

Понош: Нова Влада Србије је импотентна штих проба

Понош: Нова Влада Србије је импотентна штих проба

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је најава превремених избора резултат бојкота и да је председник Србије Александар Вучић на то био принуђен.  

Понош је Фонету рекао да Вучић намерава да "заведе ред у кући“ и да у Владу Србије уведе СПАС Александра Шапића, што је метафорично назвао "насиљем у породици".

"Председник је свог партнера, који се зове СПС, изгурао у дневну собу, да би увео новог у спаваћу“, додао је Понош.

Понош је навео да Европа још не притиска Вучића да распише ванредне изборе, али је њему самом јасно да је таква власт неодржива.

"То ће бити једна импотентна влада, у коју неће ући ниједна личност од професионалног интегритета, јер ко би ушао у владу која је штих проба“, упитао је Понош.

Понош је рекао да ће се таква влада свести на "дактило биро председништва, а скупштина ће бити деловодствени суд ради печата“.

Потпредседник Народне странке је навео да не верује у најаву о шест циљева, и додао да је реч о фарси и демагогији која никога ни на шта не обавезује.

Понош је рекао да Вучић има списак тема које се у редовном недељном истраживању јавног мњења истичу као значајне, којима онда посвећује пажњу и тако поправља рејтинг.

Понош је додао да је најава ванредних избора је и сигнал опозицији.

„Важно је колико имамо дивизија, што значи одбора по Србији, и колико је опозиција у стању да контролише изборни процес“, рекао је Понош.

Народна странка се залаже за заједничке кандидате на републичким, председничким, и београдским изборима, навео је Понош.

„Реч је о заједничком фронту, а не идеолошким колонама, јер ово са чиме се ми данас суочавамо није питање идеологије. Ово што ми имамо данас у Србији, то је огољена диктатура. То није чак ни апсолутна монархија. У апсолутној монархији тај човек је бар нешто наследио, а овај се, иако није у монархији, понаша као да на све има право“, закључио је Понош.