Народна странка

Понош: Останите код куће 26. априла и тако гласајте за себе

Понош: Останите код куће 26. априла и тако гласајте за себе

Потпредседник Народне странке Здравко Понош позваo је данас грађане да 26. априла, за када су најављени избори, остану код куће и тако гласају за себе, јер учествовање на „лажним изборима“ неће донети никакву промену нити бољитак.

Многи људи сматрају да је грађанска дужност да изађу на изборе. Није дужност, него право, а право је и да неизласком демонстрирате свој политички став и незадовољство ситуацијом у друштву, која је далеко од демократске. Избори су ствар демократије, не принуде“, рекао је Понош на конференцији за новинаре у Лесковцу, где је обележена годишњица оснивања Градског одбора Народне странке Лесковац.

Понош је навео да се успех бојкота може сагледати кроз две димензије – неизласка на изборе свих релевантних опозиционих странака и покрета и уверавање грађана да не изађу на „лажне изборе“.

За бојкот су се одлучили сви значајни политички актери који су несумњиво опозиција и имају тежину у бирачком телу и ту можемо прогласити успех, јер нико ко је вредан пажње неће учествовати у ономе што Вучићев режим назива изборима, а ми сматрамо да то неће бити избори“, рекао је Понош.

Понош је додао да постоје три групе бирача које ће опозиција настојати да убеди да бојкотују изборе – бирачи опредељени за опозицију, грађани незадовољни стањем у Србији који сматрају да немају за кога да гласају и бирачи разочарани СНС-ом.

Потпредседник Народне странке је навео да су опозициони бирачи већ су уверени да је бојкот једини пут до правих избора на којима ће опозиција учествовати.  

„Незадовољнима стањем у Србији, који не виде начин да се ствари промене, поручујемо да се од њих сада ни не очекује да гласају, ако већ мисле да немају за кога да гласају. Заиста и немају за кога да гласају 26. априла, је нема избора“, рекао је Понош.

„Немојте се мучити, останите код куће и гласајте за себе, то је права ствар коју можете урадити“, истакао је Понош.

Понош је додао да би разочараним гласачима СНС-а требало да буде јасно да од ове власти могу да се надају само да ће и убудуће бити варани, пошто су у претходних осам година много пута преварени, и да са напредњацима на власти никада неће дочекати бољитак.

Једино што они могу да ураде у овом тренутку је да не пристану на уцене и не изађу на лажне изборе“, рекао је Понош.

Понош је навео да „активан бојкот значи активан однос према гласачима“ и убеђивање да не изађу на „оно што опозиција не сматра изборима“.

„Никога нећемо, наравно, физички спречавати да гласа, јер ми нисмо као режим који присиљава људе и прави спискове, него хоћемо да уверимо грађане у исправност одлуке да не изађу на изборе“, закључио је Понош.

Председник Градског одбора Народне странке Лесковац Јовица Станковић рекао је да је у странка у том граду у последњих годину дана постигла велики успех, јер је страначком инфраструктуром покривена већина од 144 насељених места у Лесковцу и околини.

„Непрекидно указујемо грађанима на катастрофалне резултате власти и нудимо боља решења. Пример је Основна школа ’Јосиф Костић’, чије реновирање траје пуне четири године. За тај новац су могли да направе најмање две нове школе. Градски трг је реновиран по цени од два милиона евра. У целом свету се шире зелене површине, само се код нас секу и бетонирају. Власт је бацила огроман новац на реновирања Опште болнице, у којој пацијенти и даље немају постељине, а на ултразвучне прегледе се чека по шест месеци“, навео је Станковић.

Потпредседник Извршног одбора Народне странке Ненад Милојичић рекао је да су у околини Лесковца необрани многи воћњаци, и подсетио да је откупна цена вишања пала са једног евра за килограма на свега 0,3 евра за килограм, што је три пута мање.

„Ниске откупне цене и мале субвенције пољопривредним произвођачима су права питања за власт, али та питања не могу се поставити на телевизијама са националном фреквенцијом“, додао је Милојичић.