Народна странка

Понош: Вучић би да „разграничи“ Србију саму од себе предајом нашег за наше

Понош: Вучић би да „разграничи“ Србију саму од себе предајом нашег за наше

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да председник Србије Александар Вучић намерава да реши питање Косова и Метохије тако што ће „разграничити“ Србију саму од себе предајом „нашег за наше“.

„Вучић је предао четири општине на северу Косова и Метохије, а сада хоће да преда још две општине југа централне Србије како би добио назад оне четири општине. То се тако не ради ни са кликерима“, рекао је Понош.

Понош је, поводом изјаве министра одбране Александра Вулина да Србији нико ништа не може да узме силом, истакао да Србији у стварности нико ништа ни не мора узме силом, јер Вучић даје све што од њега тражи.

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, додао је да се Вучић редовно слика са генералнима, али никада са њима не разговара.

„Не одлази на анализу оперативних способности да чује да ли Војска Србије има довољно обучених тенкиста, колико тенкова уопште може да се покрене и да чује да му сваког дана из војске оде по пет људи, јер не могу да живе од своје плате“, навео је Понош.  

Када би хтео да чује људе из војног врха, они би могли да му кажу: „Шефе, имао си унутрашњи дијалог о Косову, питао си и професоре сумњивих приватних факултета шта мисле, питао си и оне који су ти направили рачуницу да је прескупо да Србија сачува Косово, а знаш да смо ти о њима недавно доставили фасцикле у којима пише да не раде за тебе, него за неке друге. Хајде мало почуј и нас“, рекао је Понош.

Генерали би, додао је Понош, могли да Вучићу кажу и каква би Србија била са пресеченим коридором и нешто о геополитици, а могли би да питају Вучића и како је то мислио да се Србија разграничи сама од себе и да преда наше за наше.

„Ако би он инсистирао на таквом решењу, могло би да уследи питање: ’Шефе, да ли ти је добро? Ово се не ради при здравој памети’. Уколико би наставио по свом, требало би да му кажу: ’Ако хоћеш ово да урадиш, не могу да будем с тобом, јер ако ниси баш здрав, не могу да се вадим на твоју болест, а ако то радиш намерно, нећу да одговарам за то што ти радиш’“, навео је Понош.

Понош је истакао да је Вучић први у српској историји који је одлучио да каже историјско „да“ када је претила опасност да Србији нешто узму.