Народна странка

Понош: Вучић Французима даје аеродром и метро, а добиће обећање о ЕУ поглављу

Понош: Вучић Французима даје аеродром и метро, а добиће обећање о ЕУ поглављу

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас, поводом посете председника Србије Александра Вучића Француској, да је основно обележје Вучићеве „приватизоване спољне политике“ да моћним играчима даје националне ресурсе и нетранспарентно додељује послове у Србији, а да од Запада заузврат тражи затварање очију пред аутократским стилом владања и опраштање кашњења у испуњавању обећаног.

„Конкретно, Французима нетранспарентно даје пројекте као што су аеродром, метро, Винча. Снисходљиво, у колонијалном, да не кажем вазалном маниру, дословно каже да је метро кључна ствар српско-француске сарадње“, рекао је Понош листу „Данас“.

Понош је оценио да ће Србија заузврат добити обећање, вероватно и отварање неког ЕУ поглавља, иако „никакав помак овај режим није направио већ пар година“ у кључној области владавине права, што је „мали уступак уз чињеницу да је свима јасно да Вучић и не води Србију пут Европе, која се иначе забавила о свом јаду“.

„Успут, Вучић ће покушати код Макрона да оправда свој прљави плес са Трампом у нади да ће ускоро добити прилику да се и у Берлину исповеди“, закључио је Понош.