Народна странка

Понош: Дачић је заинтересована страна, не може да води дијалог власти и опозиције

Понош: Дачић је заинтересована страна, не може да води дијалог власти и опозиције

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да председник Скупштине Србије Ивица Дачић „не може да води дијалог власти и опозиције“ о изборним условима, а да би опозиција требало да има два представника у том процесу у којем би посредници из Европског парламента помогли да дође до резултата.

„Власт је у тренутној ситуацији у Србији у скупштини, односно скупштина је једнако власт. То нам показује да председник Скупштине Србије Ивица Дачић не може да води дијалог, јер је он заинтересована страна, без обзира колико је он вешт и разуман политичар“, рекао је Понош Радио-телевизији Србије, у емисији "Четвртком у 9".

Понош је додао да је са друге стране у дијалогу опозиција и да се поставља питање „ко да учествује у дијалогу из опозиције“.

„Пошто је опозиција доста хетерогена, мислим да би опозиција морала да се договори да има два представника у дијалогу и да посредници из Европског парламента воде и помогну да се дође до резултата. То би могао да буде разуман формат“, рекао је Понош.