Народна странка

Понош: Јачамо Народну странку, заступамо интересе грађана

Понош: Јачамо Народну странку, заступамо интересе грађана

Народна странка основала је у београдској општини Гроцка месне одборе Лештане и Калуђерица. За председника Месног одбора Лештане Народне странке изабран је Васа Петровић, а за председника Месног обора Калуђерица Миливоје Спасић.

Скупу су присуствовали потпредседник Народне странке и повереник за Београд Здравко Понош, потпредседник Извршног одбора Никола Лакић, председник Општинског одбора Гроцка Игор Стојменовић и председник Извршног одбора Народне странке Гроцка Стефан Ранчић.

Понош је изразио задовољство што месни одбори Народне странке у Лештану и Калуђерици у моменту оснивања имају више чланова него многе странке чланова у својим општинским организацијама.

Понош је истакао да оснивањем месних одбора Народна странка иде корак даље у ширењу своје инфраструктуре, што је у складу не само са именом него и са идеологијом странке да заступа потребе и интересе грађана, а не да грађане ставља у службу неке политике.

"Тако ће Народна странка да обавља и државни посао кад буде у прилици, и тада ће држава и њена администрација биће у служби грађана, а не као што ради актуелна власт, која је и грађане и државу ставила у подређени положај према владајућој странци", рекао је Понош.

"Политика није само оно што се често доживљава код нас и у свету као прича о великим националним темама, односима између Русије и Америке, политика је пре свега дневни живот јер све зависи од политике. Вучић је покушао да огади људима политику да би се само он бавио њом, а у ствари политика је како смо организовали здравствени систем, како смо организовали школство, да ли имамо квалитетан градски превоз, домове здравља, обданишта, све је то политика" рекао је Понош.

Понош је истакао да грађани Лештана и Калуђерице много више новца уплаћују у буџет Града Београда него што се то њима на конкретан начин враћа.

„То, као и легализацију објеката и решавање животних проблема грађана није решила ова власт, али ни она пре ње, и зато један од начина да се ствар поправи свакако јесте формирање општине Калуђерица“, рекао је Понош.

Стојменовић је рекао да су сви грађани Београда уморни од сензационалистичких прича градске власти у Београду, а пре свега од приче о метроу у коју се уклапа позоришна прича продаје карата за непостојећи метро, бирање вагона и њиховог изгледа.

"Уместо позоришних представа, градска власт нам дугује објашњење зашто један овако велики пројекат као што је изградња метроа заобилази Гроцку и оставља је на рубу свих инфраструктурних пројеката? Зашто Калуђерица, Лештане и други делови Гроцке не би били боље саобраћајно повезани са остатком Београда и у потпуности изменили квалитет живљења пре свега младих људи који су одлучили да живе у Гроцкој", упитао је Стојменовић.

Председник Месног одбора Лештане Васа Петровић истакао је да у том делу Гроцке живи око 20.000 становника, али да има и исто толико проблема.

„Не постоји адекватна здравствена заштита, образовни систем је у веома лошем стању, инфраструктура девастирана, а културних догађаја нема одавно. Грађани Лештана немају адекватан дом здравља јер тренутни јесте једна монтажна зграда која прокишњава и коју је одавно требало заменити новом, не постоји парк у којем деца могу да се играју, нема тротоара на улицама, о спорту, културним догађајима не треба ни причати јер тога у Лештану одавно нема“, рекао је Петровић.

Председник Месног одбора Калуђерица Миливоје Спасић истакао је да се Калуђерица данас суочава са бројним проблемима које неспособна градска власт не може да реши и да се игра са судбинама грађана.

„Готово 30.000 грађана Калуђерице који деле исте проблеме и судбину довољан је број за самоорганизовање и из тог разлога залажемо се за формирање општине Калуђерица, како би могли да решимо бројне проблеме као што су изградња канализације, паркове у којима би се играла наша деца, да организујемо спортска и културна дешавања“, закључио је Спасић.