Народна странка

Народна странка основала Градски одбор Зајечар

Народна странка основала Градски одбор Зајечар

Народна странка основала је у петак Градски одбор Зајечар. Оснивачка скупштина је за председника изабрала адвоката Горана Калчевића, а за потпредседнике дипломираног инжењера грађевинарства Милоша Величковића и дипломираног инжењера електротехнике Ненада Недељковића.

Скупштини су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, генерални секретар Стефан Јовановић, председник и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић и координатор Народне странке за Зајечарски округ Саша Дамјановић.

Јеремић је честитао функционерима зајечарског одбора на избору, и истакао да су људи остварени у својим професијама највећа снага Народне странке, јер нико не може да каже да су се ангажовали у политици због личне користи.

„Зајечар је такав пример, као и централно руководство Народне странке – у њему су прослављени писци, врхунски официри, међународно признати лекари, неки од најбољих адвоката у Србији, професори, предузетници…“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су инжењери Величковић и Недељковић могли да оду иностранство, али су одлучили да се остану у Србији и ангажују се у Народној странци, као што је и он одлучио да остане и бори се против диктатуре, иако је могао да бира добро плаћене послове на високим позицијама у свету.

„Када људи попут Величковића, Недељковића и Калчевића стану у први ред, то значи да смо на правом путу. Народна странка сваким даном расте и нема никакве сумње да представљамо најбоље организовану опозициону политичку организацију у Србији после свега годину и по дана од оснивања“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао све грађане који су четири месеца протестовали у градовима широм Србије да 13. априла дођу у Београд на велико народно окупљање против диктатуре.

„Верујем да ће се окупити критична маса коју нико неће моћи да игнорише и да ће то бити корак који ће водити ка одржавању избора на којима ће доћи до промена. Не желимо да рушимо власт на улици. Народна странка верује у промену власти на изборима, али ти избори морају бити поштени и демократски. Ако не буду, ми на њима нећемо учествовати“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је навео да ће протести после 13. априла ући у нову фазу и да се стање у Србији више неће вратити у пређашње.

„Ово је пут који сигурно води ка променама и крајњи исход не може бити ништа друго осим промена. Руководство Народне странка је спремно да поднесе сваку врсту личног ризика неопходног да се започети процес не заустави. Ми ћемо бити локомотива промена, после којих ћемо предводити изградњу Србије као модерне и демократске државе, и система који почива на правди“, рекао је Јеремић.

Добросављевић је истакао да је Народна странка изнад свих очекивања организационо добро покрила Тимочку крајину, и да посебно импресионирају биографије људи, њихов квалитет и структура чланства.

„Окупили смо се јер не пристајемо на негативну селекцију и не пристајемо да немо посматрамо да најгори воде Србију, Тимочку крајину и Зајечар. Прикључење Народној странци данас је и високопатриотски чин. Србија више нема времена. Нећемо дозволити неспособнима да се коцкају нашим животима и будућношћу Србије. Победа ће бити наша“, рекао је Добросављевић.

Стефан Јовановић рекао је да ће Народна странка радити на томе да Србијом руководе квалитетни људи и да је основана са идејом да промени накарадни систем који је успоставила напредњачка власт.

„Када се помене Зајечар, сетимо се Хајдук Вељка Петровића, Николе Пашића и Зорана Радмиловића. То је њихов град, а не град Саше Мирковића и Бошка Ничића“, рекао је Јовановић.

Калчевић је навео да су се у Народној странци у Зајечару окупили поштени, храбри и добронамерни људи, који не желе да немо посматрају пропадање града.

„Имамо најјачи градски одбор од свих опозиционих странака у Зајечару. Зајечарски округ је најбогатији део Србије, али живот у Тимочкој крајини личи на живот тамном вилајету због маћеихнског односна власти. Накарадни режим Александра Вучића није довео ниједну инвестициију, него је продао суво злато –рудник у Бору“, рекао је Калчевић.  

Калчевић је навео да је Зајечар доживео галопирајући суноврат по доласку СНС-а на власт.

„Резултат је огромна незапосленост и егзодус становништва. Зајечар је прошле године напустило 800 радно способних људи, док је власт уништила градске симболе попут Радио Зајечара, биоскопа, фудбалског клуба Тимок, кошаркашког клуба Младост. Сад а су ударили на Краљевицу, симбол и понос града, где усред парка граде рогобатне куће. Тај екоцид им нећемо опростити“, рекао је Калчевић.