Народна странка

Јеремић у Зајечару: Никола Пашић се окреће у гробу због Ане Брнабић

Јеремић у Зајечару: Никола Пашић се окреће у гробу због Ане Брнабић

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данасу Зајечару на протесту „Један од пет милиона“ да разлика између „великог председника Владе Србије“ Николе Пашића, пореклом Зајечарца, и актуелне председнице владе Ане Брнабић јесте разлика између данашње Србије и оне какву нас историја учи да можемо бити.

„Можете ли да замислите како се Никола Пашић у гробу окреће када види ко је данас на његовом месту у Србији? Са Запада су нам кроз историју долазили технолошки напредак и савремене идеје. Данас нам за симбол технолошког прогреса и модерних вредности покушавају да наметну Ану Брнабић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се опозиција и грађани који четири месеца протестују у градовима широм земље боре за бољу Србију, која је могућа само без напредњачке власти.

„Замислите Србију без њих на власти - војску без Александра Вулина, полицију без Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић, болнице без Златибора Лончара, замислите Србију без корумпираног и огрезлог диктатора Александра Вучића. То је Србија какву желимо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да су Вучићу дани на власти одбројани, јер диктатори у својој охолости никада не знају да препознају када страх, очај и стид прелазе у срџбу, а када се то догоди "више нема назад".

„Колико му је дана на власти остало, зависи искључиво од нас, слободних грађана у Србији. Нема никакве сумње да постоји светло на крају тунела, светло су упалили грађани који већ четири месеца у више од 100 општина и градова широм Србије ходају без страха“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће се то светло претворити у буктињу слободе 13. априла у Београду, и позвао све грађане да се тог дана окупе на великом митингу у престоници.

„Окупићемо се 13. априлау Београду и рећи ћемо Вучићу да је готово, да је прошло његово време и да долази време слободе“, истакао је Јеремић.

Председник Народне странке је рекао да Вучић у години у којој се обележава 800 година постојања Српске православне цркве планира да „ прода Косово и Метохију“ зарад опстанка на власти још само неколико година.

„У години у којој обележавамо 800 година наше светосавске традиције ми говоримо да ли ћемо се трајно и неповратно разграничити са Савиним троном у Пећкој патријаршији. Не смемо то дозволити Вучићу, не смемо постати прва генерација у 800 година која је пристала да се вољно одрекне једног од стубова нашег идентитета. Вучић каже да не зна да ли ће бити могуће ’разграничење’, јер су против тога Немци и Албанци. Да ли питаш Србе, Вучићу, да ли нас питаш да ли смо против тога“, упитао је Јеремић.

Јеремић је рекао да грађани четири месеца протестују јер желе да поново живе нормално, да имају нормалне школе, болнице, телевизије.

„Не желимо да нам избор буде избор између учлањења у СНС и одласка у Аустрију. Желимо назад свој живот, достојанство и оно што имају сви други народи у Европи осим нас. За то се боримо“, рекао је Јеремић.