Народна странка

Јеремић: Вучић је патолошка кукавица, не сме на дуел са мном, него само с камером

Јеремић: Вучић је патолошка кукавица, не сме на дуел са мном, него само с камером

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић „патолошка кукавица“ јер нема снаге да се суочи са Јеремићем ни у телевизијском дуелу нити у судници, а готово свакодневно јавно коментарише његове изјаве.

„Позивам га да укрстимо аргументе на телевизији и да разговарамо о свему. Говори да сам издајник, лопов - очигледно је опседнут оним што ја говорим… Нека онда седне преко пута мене на телевизији, уместо преко пута камере, па да укрстимо аргументе. Надам се да ће смогнути снаге да се избори са својим страхом и то учинити“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је подсетио да је Вучића тужио за клевету, али да се суд, очигледно под притиском извршне власти, позвао на Вучићев имунитет - упркос чињеници да се, по нашим законима, тужени сам мора позвати свој на имунитет који, узгред, ни не постоји у парничном поступку.

Јеремић је, поводом преговора о Косову и Метохији, истакао да је са српске стране једино Вучићу стало да Косово уђе у Уједињене нације, јер мисли да косовско чланство у УН трампи за још четири године своје неограничене власти.

„Намерава да свој потпис на споразум који би омогућио Приштини столицу у УН веже за нове изборе, а да од Запада тражи дозволу да те изборе покраде. Верује да ће му то допустити, јер хоће тај његов потпис, који би неповратно заокружио међународно-правни субјективитет Приштине“, рекао је Јеремић.

Народна странка ће учинити све да се спречи велеиздаја по питању Косова, јер ако се то деси, Вучић ће наставити да тргује националним интересима - једним по једним - а заузврат тражити од међународне заједнице да му унедоглед толерише његову бруталну и примитивну диктатуру. Сви национални интереси, а поготово ствари као што су Косово, заштита права Срба ван Србије, Република Српска… Све је то на продају, ако остане до Вучића“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је Београд Србе у Црној Гори пустио низ воду и да су они „жртва ортаклука“ Мила Ђукановића и Александра Вучића.

Какав је то однос Мила Ђукановића и Александра Вучића и шта они заједно раде од вишег интереса, па да држава Србија тако срамотно игнорише начин на који се српски народ третира у Црној Гори? Срби у Црној Гори нису ни конститутивни народ нити национална мањина - не зна се шта су. Српски језик се у потпуности маргинализује, ћирилично писмо је готово немогуће видети, а изузетно проблематичан је и однос према Српској православној цркви“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је најавио да ће ускоро бити формиран Савез за Србију и да то није савез против Вучића нити механизам да се заузму нечије фотеље, него кохерентни политички фронт који има јасно дефинисану политику у 30 тачака.

Савез за Србију је зачет одлуком Народне странке да формира заједнички одборнички клуб са Драганом Ђиласом у Скупштини Београда, који је и те како продрмао власт у престоници и веома добро ради. Почело је од Београда, а ускоро ће бити формиран и за целу Србију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су врата Савеза отворена за све који се обавежу да ни у којој форми и ни на који начин неће сарађивати са режимом, и додао да је „не Косову у УН“ једна од најважнијих тачака на којима је формирана та опозициона групација.