Народна странка

Јеремић за Н1: Чуди ме да Вучић одбија дуел са мном, а сваки дан коментарише моје изјаве

Јеремић за Н1: Чуди ме да Вучић одбија дуел са мном, а сваки дан коментарише моје изјаве

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да председник СНС-а Александар Вучић скоро сваки дан одговара на његове изјаве и да Вучића то „очигледно прилично тангира“.

Због тога ме чуди зашто упорно одбија да се појави на телевизији, односно да укрстимо аргументе. Оно што га је вероватно највише коснуло је контекст Косова и избора“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

Јеремић сматра да су Вучићу, због правно обавезујућег споразума с Приштином, потребни превремени избори, а Европској унији потпис због којег ће зажмурити на једно око на изборне нерегуларности.

Логично му је (Вучићу) да се наплати на такав начин – дајем Косову столицу у Уједињеним нацијама, а заузврат тражим подршку међународне заједнице за још четири године власти, и то без обзира на услове, без обзира на слободу изражавања, без обзира на основне демократске околности које би се у контексту тих избора догодиле“, рекао је Јеремић.

Поводом Вучићеве оцене да је Савез за Србију „тајкунски савез са примесама фашизма на десној страни“, Јеремић је навео да „нема речи“.

„Не знам како бих на такву количину агресије, увреде и неистине одговорио“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је, поводом Вучићеве изјаве да Савезу за Србију „недостаје само ситница - народ мора да гласа за неког од њих“, навео да се у томе „слаже са Вучићем“ и да је питање гласања питање свих питања.

Јеремић је истакао да ће опозиција уједињена у Савез за Србију имати шансе против Вучића.