Народна странка

Врњачка Бања: Основан Општински одбор Народне странке

Врњачка Бања: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Врњачка Бања. Оснивачка скупштина изабрала је за првог председника одбора педагога Радосава Пејовића.

Скупштини су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Здравко Понош, Мирослав Алексић, Санда Рашковић Ивић, Борислав Новаковић и Никола Јовановић, као и генерални секретар Стефан Јовановић. На скупу су били и чланови Председништва Народне странке, које је претходно одржало седницу у оближњем Трстенику.

Јеремић је честитао руководству одбора на избору, и истакао да ће Народна странка победити и у Врњачкој Бањи и целој Србији.

„Народна странка је најпринципијелнија и најчвршћа опозициона организација у нашој земљи. Победићемо и учинићемо Србију проспетитетном државом“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и његов отац Бранко Стефановић „не могу да се извуку“ из афере о трговини оружјем и да ће садашњим највишим руководиоцима Србије и њиховим “бизнис помагачима”, кумовима и родбини по смени режима бити одузета сва имовина коју су нелегално стекли, пошто ће нова власт донети законе о лустрацији и пореклу имовине. „Дух је изашао из боце. Афера о трговини оружјем је добила и своју међународну димензију, укључене су и међународне инстанце. Грдно су се преварили ако мисле да ће их заштитити то што су оружје продавали у сагласју са Американцима. Они тренутно имају америчку подршку, пре свега због своје спремности да признају Косово, али ње једног дана више неће бити. Изгубиће је, као што су је имали па изгубили и Слободан Милошевић, Садам Хусеин или Гадафи. Тај тренутак није далеко и напредњачком режиму су дани одбројани“, рекао је Јеремић.  

Јеремић је истакао да се управо у Врњачкој Бањи „пере новац од трговине оружјем“ које се продаје на Блиском истоку, а на крају завршава у рукама исламских терориста.

Тај новац се слива у градњу у Врњачкој Бањи - зна се добро ко овде шта гради и под чијим патронатом. Али све ће им бити одузето кроз примену закона о пореклу имовине и лустрацији. То је приоритет Народне странке. Србија након Вучића, Србија владавине права, неће више бити Елдорадо за криминалце и организовану државну корупцију“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да време до промене власти, упркос важности међународног фактора, првенствено зависи од грађана Србије, који би требало да "стисну петљу и кажу да им је доста", ослобођени од страха на којем се у доброј мери заснива владавина режима председника Србије Александра Вучића.

Нема више назад, нема извлачења за трговину оружја, нема извлачења за плагирани докторат Синише Малог… И, што је најважније, нема извлачења око Косова и Метохије. Врло брзо, већ следеће године, долази на наплату пакт са ђаволом који је 2012. године СНС склопио о Косову са делом међународне заједнице“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да део међународне заједнице захтева од српске опозиције да учествује на изборима, јер „знају да одлука Београда о Косову“ не би била легитимна ако би је донеле институције изабране на основу избора које би опозиција бојкотовала.

„Искључива сврха изласка на изборе на пролеће 2020. године јесте давање легитимитета Вучићевом признању Косова као независне државе. Бојкот је једини начин да покваримо тај план. Учиниће апсолутно све да нас натерају да изађемо на унапред намештене изборе. Али ако останемо јединствени, не подлегнемо притисцима и истрајемо у бојкоту, Вучићева употребна вредност ће постати веома мала у очима оних који су га довели на власт“, рекао је Јеремић. Јеремић је истакао да је зато бојкот најбржи пут ка промени власти и да Народна странка неће променити одлуку да не учествује на изборима на пролеће. „Ми нећемо продати душу ђаволу. Не смемо се продавати ако хоћемо да изградимо другачију - нормалну и демократску Србију“, рекао је Јеремић.

Алексић је навео да ће напредњачки челници из Врњачке Бање Зоран Бабић и Бобан Ђуровић одговарати за корупцију у тој општини и да ће њима бити „посвећена посебна пажња по промени власти“.

„Главном трговцу оружјем у Србији додељен је део парка како би гости могли да паркирају аутобусе код његовог хотела Тонанти, у којем се са Арапима договара трговина оружјем“, рекао је Алексић.

Санда Рашковић Ивић рекла је да није лако бити честит у Србији Александра Вучића, човека који је симбол за неморал, али да режим „неће још дуго одолевати“ и да се ближи дан промене власти.

Јовановић је истакао да је напредњачка власт у буџету за следећу годину издвојила 250 милиона евра за градњу националног стадиона у Београду и да ће тај новац узети од свих грађана, док истовремено на утакмице које се играју на два велика стадиона у главном граду не посматра више од пар хиљада гледалаца у просеку.

„Ми ћемо, када власт падне, а пашће брже него што се сада чини, уложити 250 милиона евра у људе и инфраструктуру, јер је од градње стадиона неупоредиво важније да сви у Србији у 21. веку добију канализацију. Власт је склопила штетан уговор о спалионици отпада у Београду, по којем ће нето плата секретарице бити 2.000 евра. Толику плату би требало да имају лекари, а не секретарице“, рекао је Јовановић.

Пејовић је истакао да ће Народна странка бити мотор опозиције у Врњачкој Бањи, а да је циљ успостављање нормалних услова за живот свих грађана, без притисака и уцена и без обзира на политичка опредељења и страначку припадност.