Народна странка

Јеремић: Режиму дани одбројани, сви у Београд 13. априла

Јеремић: Режиму дани одбројани, сви у Београд 13. априла

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Врбасу на протесту „Један од пет милиона“ да су режиму Александра Вучића „дани одбројани“ и позвао све грађане Србије да 13. априла дођу у Београд на велики митинг.

„Један од наших највећих писаца Иво Андрић једном приликом је рекао - дође тако некад време када паметни ућуте, будале проговоре, а фукара се обогати. У таквом времену смо до скора живели, али њему ускоро долази крај. У Београду ће 13. априла паметни проговорити - а будале ће заћутати и фукара која се обогатила морати да врати сваки динар који је отела од народа. Вучићев режим почива на зиду лажи, страха и издаје. Када се прва велика цигла извуче из тог зида, он ће пасти као кула од карата“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Вучић убрзано губи подршку народа, док је, са друге стране, све више оних који се не боје да кажу да жуде за слободом и демократијом.

„Нас је све више, а њих све мање. Уз Вучића ће на крају остати само његов брат и нарко дилери, Тони Блер и Герхард Шредер, Вулин и Јутка. Уз њега ће остати Жељко Митровић, а на нашој страни слободни људи Србије и сви градови у којима грађани протестују - Крагујевац, Нови Сад, Чачак, Врање, Лесковац, Зрењанин, Параћин, Краљево... На нашој страни је и Београд - дођите и уверите се 13. априла,” рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Војводина „најплоднији комад земље“ на потезу од Северног мора до Медитерана, и да има капацитет да прехрани пола Европе.

„У Војводину се због њене културе и њеног богатства увек долазило, вековима. Ово је први пут да се из Војводине, и то масовно, одлази. То није нормално. Режим лаже када каже да се ми боримо за власт. Ми се боримо за слободу, за достојанство, за нормалне школе и болнице, за слободне медије и институције. Ми се боримо за то да када се у Србији каже ’фарма’ човеку прво падне напамет Војводина, а не Пинк и Жељко Митровић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да „када тиранин прода душу ђаволу да би сачувао привилегије и опстао на власти, он тада прелази мост преко којег више не може да се врати назад”, и да се Вучићу не сме допустити да се у име државе и народа трајно одрекне Косова и Метохије, јер ту неће бити крај.

„Онда ће му, да би спасао главу, тражити још. Прво да пусти мигранте, па да се одрекне Републике Српске, па да уђе у НАТО. Захтевима неће бити краја, а он ће их, један за другим, у борби за голи опстанак, све испуњавати. Морамо му зато стати на пут, док не буде касно”, навео је Јеремић.