Народна странка

Јеремић: Ко верује да живи у златном добу, нека верује и у бројеве РИК-а

Јеремић: Ко верује да живи у златном добу, нека верује и у бројеве РИК-а

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је „бојкот већ успео“ и да ће доказ бити то што ће власт наставити да напада оне који нису представљени у парламенту.

„Очекујем малу излазност, али не би требало упадати у замку расправе званично објављених бројева. Власт ће 21. јуна увече нешто саопштити, али ће ти бројеви бити валидни колико је валидна и тврдња да је Србија држава са највећим економским растом у Европи и да живимо у златном добу. Ко верује да живи у златном добу, тај нека поверује и резултатима такозване Републичке изборне комисије“, рекао је Јеремић у Врању, где је разговарао са грађанима.

Јеремић је навео да ће после 21. јуна права опозиција режиму и систему који је он створио остати ван нелегитимно изабраног парламента.

„Од 21. јуна грађани ће знати на кога могу да се ослоне да ће испунити обећање. Народна странка држи реч и као што се понашамо данас у опозицији, сутра ћемо се тако понашати и када добијемо прилику да преузмемо одговорност за управљање државом“, рекао је Јеремић.

„Доказали смо да држимо реч и да када нешто обећамо то и испунимо, да се не бавимо политиком ради апанажа, буџетског финансирања, привилегија и одборничких места – сви сада у Србији знају да смо се тога одрекли“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће сви који изађу 21. јуна на биралишта заправо гласати за то да се постојећа ситуација продужи за још четири године.

„Нема никога у Србији ко мисли да изласком на ове и овакве изборе својим гласом може било шта да промени. Ми ћемо ситуацију у Србији променити и тај дан није толико далеко, али то ће се догодити на изборима који ће бити другачије организовани“, рекао је Јеремић.