Народна странка

Јеремић: Бруталност српских власти променила мишљење многих у Европи

Јеремић: Бруталност српских власти променила мишљење многих у Европи

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да су брутално окончавање протеста и начин на који су спроведени избори у Србији променили мишљење многих у Европи, који су сада са далеко више пажње почели да посматрају догађаје у Србији.

„Почели су да дувају други ветрови у Европи и ситуација је дефинитивно почела да се мења“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

Упитан да ли је српска опозиција спремна да седне за сто са председником Србије Александром Вучићем под условом да дође до озбиљног посредовања Европе, Јеремић је одговорио потрврдно, али је додао да се за то још нису стекли услови.

„Зец је још увек у шуми. Ова Иницијатива је лансирана у координацији са једним бројем европских званичника, али она још увек нема довољан ниво дипломатске подршке да бисмо могли да говоримо о конкретним корацима“, рекао је Јеремић.

Јеремић је јуче апеловао на институције Европске уније да приоритетно и уз пуну подршку држава чланица свом снагом свог моралног и политичког утицаја обавежу режим Александра Вучића на свеобухватне преговоре са српском опозицијом под окриљем ЕУ који би били усмерени на брзу обнову медијских слобода и успостављање владавине права у Србији.