Народна странка

Јеремић: Вучић би требало да се уздржи од примитивизма док представља Србију у УН

Јеремић: Вучић би требало да се уздржи од примитивизма док представља Србију у УН

Председник Народне странке и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић у јучерашњој изјави из Њујорка користио речник потпуно непримерен председнику државе и да је током дана видно одавао „утисак душевног немира, што је изазвало подозрење код других делегација из свих делова света“.

„Што се тиче беџа за улазак у зграду УН, о којем је говорио Вучић, ја на тај беџ имам доживотно право као бивши председник Генералне скупштине УН. То је мој беџ, баш као што је Вучићев беџ онај са ликом Војислава Шешеља“, рекао је Јеремић у згради УН у Њујорку, где је позван на годишње заседање скупштине Светске организације.

Јеремић је навео да би било важно да Вучић на тако важном месту бар прикрије свој примитивизам пред представницима држава из целог света.

„Вучићу јуче вероватно није био најсрећнији дан из много разлога, али то не може бити оправдање за такву врсту понашања. Вучић се брецао на чланове државне делегације Србије, обраћао им се повишеним тоном у згради УН, и уопште видно одавао утисак душевног немира, што је, наравно, изазвало подозрење код других делегација из свих делова света“, навео је Јеремић.

„То се, просто, не ради, јер је заседање Генералне скупштине УН важна прилика да се ради у интересу Србије, а не да бави дневно-политичким догађајима, нарочито ако, као Вучић, званично представљате све грађане Србије“, рекао је Јеремић.