Народна странка

Јеремић: Нема тајних договора са режимом нити избора ако не буду поштени

Јеремић: Нема тајних договора са режимом нити избора ако не буду поштени

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да “не сме бити тајних договора са режимом, нити пристанка на изборе док не буде услова да они буду поштени“, као што неће бити ни сарадње са онима који су се прошле године „полакомили на спуштање изборног цензуса“ и својим учешћем на изборима подржали власт.

„Дакле, не за Покрет слободних грађана, Заветнике, Гордану Чомић, Мишу Вацића и остале њима сличне“, рекао је Јеремић у разговору са грађанима Сенте у оквиру акције коју је Народна странка покренула за прикупљање потписа широм Србије за слободне и фер изборе.

„Али, на страну сарадња у опозицији и преговори о изборима - то је наш посао и са тим не би требало оптерећивати народ. Далеко важније је какве муке притискају грађане, којима је сваким даном све теже. Пљуште откази, на врата им долазе извршитељи, гуше се у загађеном ваздуху, дажбине су све веће. А са телевизија их слуђују причама о златном добу и наводним обрачунима са криминалом који су заправо само сукоби фракција исте банде“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се Народна странка спрема пуном паром за изборе, али да ће од изборних услова зависити да ли ће на њима и учествовати.

„Ми смо доказали да смо странка која држи реч и не прави етичке компромисе. Тако ће остати и у будућности“, рекао је Јеремић.

„Активисти Народне странке су данас на улицама са народом, широм Србије. Нема среће од седења за тастатуром или зурења у телефон. Мора се у народ, мора се разговарати са људима, ко се политиком бави по затвореним састанцима и друштвеним мрежама, не ваља му посао“, истакао је Јеремић.

Јеремић је данас разговарао са грађанима Сенте, Сомбора и Суботице.

„Наши саборци из Народне странке су данас на улицама Ниша, Лучана, Бора, Лајковца, Краљева, Врњачке Бање, Петровца на Млави, Трстеника, Титела, Жагубице, Владичиног Хана, Руме и свих делова Београда – укупно у 40 градова и општина“, рекао је Јеремић.