Народна странка

Јеремић: Ако излазите на изборе, најпоштеније је да гласате за Вучића

Јеремић: Ако излазите на изборе, најпоштеније је да гласате за Вучића

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас грађане да 21. јуна не изађу на „лажне изборе“, а да ако то ипак хоће или морају да учине, гласају за листу председника СНС-а Александра Вучића, јер је то „најпоштеније“.

„За кога год гласали 21. јуна, даћете подршку власти. Зато је најбоље да не гласате, ако сте слободни да направите избор. Но, ако ипак хоћете, или можда морате на изборе, јер сте натерани или уцењени, онда је најбоље да гласате за Вучића. Ако радите нешто, радите то до краја и поштено“, рекао је Јеремић новинарима у Смедереву, где је разговарао са грађанима.

Јеремић је навео да се 21. јуна не одржавају избори, већ се одиграва „масовни перформанс“ којим ништа неће бити промењено, а Народна странка ће наставити да се и после тог дана бори за промене у Србији.

„За нас као странку ће то бити добар дан, јер ће се тада показати да у политици нису сви исти и да је неко спреман да испуни обећање које је дао - а то у Србији није честа појава. Ми смо обећали да ћемо бојкотовати изборе и то и чинимо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће сутра у име Народне странке са представницима ОЕБС-а „разговарати у дворишту кафане“, јер су они тражили да састанак буде одржан на отвореном због епидемије вируса корона.

„Рекли су да можемо да се видимо у башти. Када сам питао зашто у башти, одговорили су да су правила њиховог доласка да не улазе у затворене просторије. То значи да је боравак у затвореним просторима у Србији ризичан, а то је случај са свим бирачким местима“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће око 9.000 бирачких места у недељу, 21. јуна, бити потенцијална жаришта вируса корона и да ће грађанима на биралиштима пре свега бити угрожено здравље.

„Здравље је најважнији разлог због којег би тог дана требало остати код куће, а потом долазе и сви политички разлози“, рекао је Јеремић.

Јеремић је раније данас разговарао са грађанима на великој бувљој пијаци у Смедеревској Паланци.

„Људи су били неуобичајено тихи и нико није одбио наш пропагандни материјал. Да сам власт, био бих забринут“, рекао је Јеремић.