Народна странка

Јеремић: Последњи Утисак недеље показао каква је понуда на “изборима” 21.јуна

Јеремић: Последњи Утисак недеље показао каква је понуда на “изборима” 21.јуна

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је последња емисија „Утисак недеље“ показала каква је понуда “опозиције” и да је у постојећим околностима „најбоље склонити се из блата“, не учествовати на „лажним изборима“ 21. јуна и тако сачувати здравље због ризика од вируса корона, као и достојанство, јер је њихов исход унапред познат.

„Ко није гледао ’Утисак недеље’, боље и да га не гледа. Из ПСГ стижу увреде и вулгаран речник какав у јавној комуникацији готово нико не користи, осим евентуално Војислав Шешељ. ПСГ су основали људи које изузетно ценим, њихов програм истиче неопходност цивилизованог дијалога у друштву, али то се у кампањи ПСГ не да приметити“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Упитан о тврдњама председника ПСГ-а Сергеја Трифуновића да су му председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и председник Двери Бошко Обрадовић рекли да је „бојкот мртав“, а да му је Обрадовић нудио и коалицију, Јеремић је одговорио да „није приметио да је било ко ишта демнтовао“.

„Дозвољавам могућност да нисам обратио пажњу и извињавам се колегама ако грешим, но у сваком случају немам информацију да ли је заиста било таквих разговора. Трифуновић доста тога каже на друштвеним мрежама, не знам да ли је сваки пут за веровати томе, али Народна странка сасвим сигурно није правила било какве калкулације, нити водила разговоре иза кулиса. Можете имате резерви према нашем програму или не гајити симпатије према нашим водећим људима, али са нама увек знате на чему сте – ми држимо реч“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, навео је да је раније данас са још неколико представника опозиције разговарао са представницима Европског парламента Тањом Фајон и Владимиром Билчиком и тај разговор оценио као „вема охрабрујући“.

„Договорили смо се да наше ангажовање и сарадњу наставимо и после 21. јуна. То је веома важна порука, јер нам бојкот избора није одузео легитимитет да будемо саговорници Европске уније, а то аутоматски значи да ће институције које ће бити формиране после избора имати неку врсту упитности пуног легимититета“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је опозицију останак при бојкоту и држање речи довело дотле да ће и после избора 21. јуна имати легитимитет и капацитет за дијалог са ЕУ, укључујући и о оџавању нормалних избора.

Председник Народне странке је навео да су их представници Европског парламента обавестили да због здравствених разлога неће моћи да пошаљу посматраче на изборе у Србији, а да ће и ОЕБС-ова мисија „бити изузетно лимитирана“, такође из здравствених разлога.