Народна странка

Савез за Србију у Вршцу: Јасна алтернатива напредњачкој политици страха

Савез за Србију у Вршцу: Јасна алтернатива напредњачкој политици страха

Лидери Савеза за Србију истакли су у разговору са грађанима Вршца да је хапшење чланова Народне странке у Врбасу пример репресије над неистомишљеницима и да је формирање Савеза нада за бираче да политика може бити и другачија од напредњачке политике страха.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да су оснивачи Савеза разумели поруку грађана да желе јаку алтернативу владавини једног човека.

„Хапшење у Врбасу је потврдило исправност наше одлуке да кренемо сви заједно”, рекао је Лутовац, поводом хапшења повереника Народне странке за Војводину Борислава Новаковића и још седморо људи.

Борислав Новаковић је рекао рекао да је у Врбасу било 50 храбрих људи који су били спремни да одбране човека који је морао да страда само зато што је политички неистомишљеник, и додао да се власт храни ћутањем и страхом грађана и да Србијом на локалном нивоу владају координатори СНС-а, који наређују општинским властима како да поступају.

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да Вучић није знао да када у међународним односима кажеш другој страни на шта си спреман, она онда тражи још 50 одсто више. „Вучићу су последњих дана из Вашингтона саопштили да није довољно да пусти Приштину у УН, него да мора да промени и Устав Србије и да званично призна Приштину као независну државу и он сада не зна где ће и шта ће“, рекао је Јеремић.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић говорио је о Вршачкој буни из 16. века и вршачком бунтовничком духу и истакао да се у Вршцу виде две важне ствари.

“Видимо оформљен савез на локалу и бунт оличен у женама које су често храбрије од нас мушкараца у политици. И друго, кроз то како наши људи сарађују на локалном нивоу видимо нову политичку културу. То даје наду свима да може другачије од онога што данас имамо у Србији“, рекао је Обрадовић.

Председник Левице Србије Борко Стефановић навео је да је у Србији више не постоји различито мишљење нити нормална плата за рад и да власт народ пре подне спрема за рат, а поподне га убеђује да би зарад мира требало дати део територије.

“Да није било Савеза за Србију, Србија данас не би имала опозицију, а то је оно што они хоће. Не само да немате опозицију, него да немате ни наду”, рекао је Стефановић.

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић истакао је да је слобода кључна тема, и упитао окупљене да ли су слободни.

“Видите шта је данас режим урадио људима у Врбасу који су дошли да бране своја права. Данас је то Борислав Новаковић, а сутра неко од нас. Могуће је то променити и живети боље у читавој Србији, ако радимо заједно”, рекао је Зеленовић.

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је говорио о стању у Војводини, и подсетио да је напредњачка власт пред сваке изборе обећавала банатску магистралу које до данас нема.

“Српски пољопривредници, са друге стране, данас плаћају вероватно најскупљи дизел у Европи. Морамо да зауставимо овај суноврат, а услов за то је да се изборимо за слободне изборе и слободне медије“, рекао је Веселиновић.

Савез за Србију наставља са трибинама широм Србије. Следећа трибина одржава се у Пожаревцу, 15. септембра у Пожаревцу у 19 часова у Центру за културу Пожаревац.