Народна странка

Јеремић: Парламент више не постоји, Вучић мора да одговори на захтеве народа

Јеремић: Парламент више не постоји, Вучић мора да одговори на захтеве народа

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас да „парламент више не постоји као легитимни орган“ и да на захтеве Споразума са народом мора да одговори председник Србије и СНС-а Александар Вучић.

„Опозиција се више неће враћати у парламент. Та прича је готова - нема више парламента. То је сада једна играоница СНС-а и његових сателита у којој говоре циркузанти. Нема више скривања иза Мартиновића, Шешеља, Чанка, Чеде Јовановића - то је готово. На захтеве народа и опозиције мора да одговори Вучић“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је навео да ситуација у Србији више никада неће бити иста, јер се народ пробудио после седам година понижавања и неправде, што јасно показују протести који се шире Србијом и по бројности и по интензитету.

Председник Народне странке је поновио да је од релативно кредибилног извора обавештен да је Вучић покушао да оствари контакт са опозицијом, али да је изабрао да не поверује у то јер није могао да потпуно потврди истинитост информације.

„Ту информацију сам превентивно изнео у јавност. Нема договора са режимом. Потписан је споразум са народом и нема компромиса“, истакао је Јеремић.

Јеремић је оценио да ће за промену власти бити потребно време, али да ће се промена догодити брже него што се на први поглед чини. „Када би Вучић био нормалан, требало би доста времена, али срећом, требаће мање“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да ће Савез појачати контакте са међународном заједницом и да је Брисел прва престоница коју су посетили он и један од оснивача СЗС Драган Ђилас.

„Током фебруара и марта посетићемо и друге престонице утицајних држава света. Међународна заједница је у Савезу за Србију добила новог кредибилног и неизбежног саговорника“, додао је Јеремић.

Јеремић је, поводом најаве функционерке СНС-а Станиславе Пак Станковић да ће напредњаци следеће недеље одлучивати о расписивању ванредних парламентарних избора, рекао да то најбоље показује колико је режим у паници.

„Станислава Пак Станковић је као сарадница Томислава Николића била изложена блаћењу у медијима када је Николић хтео да се поново кандидује за председника. Ако она сада даје изјаве, то је јасан сигнал да је режим у толикој паници да му је потребна подршка са свих страна, па и оних које су некада понижавали“, рекао је Јеремић.