Народна странка

Јеремић: Вучићу у Минхену поручено да се не шали расписивањем избора без опозиције

Јеремић: Вучићу у Минхену поручено да се не шали расписивањем избора без опозиције

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић посетио је данас Крагујевац, где је говорио на оснивању Савеза у том граду. Јеремић је у Крагујевцу посетио и Градски одбор Народне странке, и разговарао са повереницом одбора Горданом Шошић и новим члановима.

Крагујевац су са Јеремићем посетили и председник и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић и Лазар Ђуровић и генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Јеремић је, после потписивања заједничке изјаве о оснивању Савеза за Србију Крагујевац, рекао да је тај град један од центара отпора актуелној власти.

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију је најавио да ће ове недеље у Крагујевцу почети потписивање Споразума са народом, који је поставио заједнички оквир за деловање опозиционих странака и представља мост између политички артикулисане идеје и пробуђене енергије народа, које ће заједно довести до промена.

Јеремић је навео да је председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу на безбедносној конференцији у Минхену са високог нивоа „поручено да се не шали са расписивањем избора“ на којима неће учествовати опозиција.

„Вучић такву врсту разговора у Минхену није очекивао, а имао ју је. Опозиција неће учествовати на изборима под постојећим околностима и избора у Србији неће бити док не дође до битно промењених околности и до минимума демократских цивилизованих услова какви постоје у другим земљама Европе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће Вучићу бити све теже да својим међународним саговорницима објашњава оно чему се са њима договорио да заврши на Косову и Метохији што више грађана на улицама градова Србије буде исказивало свој легитиман отпор и незадовољство.

Председник Народне странке и председавајући Савеза је додао да је важан елемент Споразума са народом јесте да опозиција неће давати легитимитет институцијама које је Вучићев режим заробио.

Јеремић је на конференцији за новинаре у Градском одбору Народне странке Крагујевац на којој су представљени нови чланови странке рекао да је ангажовање у политичкој организацији најбољи пут за људе који желе да допринесу променама и уређивању Србије као модерне демократске државе.

„Честитам новим члановима јер су нам се придружили и првој жени крагујевачког одбора Гордани Шошић на досадашњем раду и напорима. Један од најважнијих задатака Народне странке покажемо да се може ангажовати у јавном животу и бавити политиком на частан начин. Ако се не бавимо политиком, онда ће се вашим животима бавити неко други“, навео је Јеремић.

Не смемо дозволити да се нашим животима баве они који су показали да немају етичких квалитета да воде Србију и који су се оглушили о све земаљске и божије законе, истакао је Јеремић.

Гордана Шошић, која је у име Народне странке потписала заједничку изјаву о оснивању Савеза за Србију Крагујевац, рекла је да ће Савез пружити отпор и победити Вучићев режим, који је земљу довео у дубоку моралну, економску и егзистенцијалну кризу.

„Само заједничким напорима можемо победити власт. Оснивањем крагујевачког Савеза за Србију дајемо обећање свим Крагујевчанима и свим грађанима Србије да ћемо се заједно радити на спровођењу програма Савеза од 30 тачака и Споразума са народом, као гаранција будућих слобода. Имамо заједнички циљ – враћање слободе и демократије у Србију“, рекла је Гордана Шошић.

Изјаву о оснивању Савеза у Крагујевцу потписали су и представници Демократске странке, Двери, Левице Србије, Удружених синдиката Србије „Слога“ и крагујевачког Покрета за наш град.

Потписивању су, поред Јеремића, присуствовали и председник Двери Бошко Обрадовић, председник Левице Србије Борко Стефанови и председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић.