Народна странка

Јеремић: Грађани траже слободу, а Вучић се цењка и нуди обману

Јеремић: Грађани траже слободу, а Вучић се цењка и нуди обману

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић поздравио је данас ангажовање европских парламентараца на успостављању услова за регуларне изборе у Србији, и истакао да Вучићев режим не нуди ништа друго осим обмана које су грађани Србије одавно прозрели и презрели.

„Уосталом, репресије, злоупотребе правосуђа и гушење медијских слобода интензивирају се после сваке рунде разговора“, навео је Јеремић у писаној изјави.

Јеремић је додао да одлагање избора и померање термина са марта на крај априла или почетак маја није променило одлуку Савеза за Србију да их бојкотује.

„Овога пута Вучић се са европским парламентарцима цењка о изборном викенду на пролеће 2020. године и броју чланова РЕМ које ће контролисати мало прикривеније него остале. То је можда довољно некоме ко не живи у Вучићевој приватној Србији, али грађанима Србије свакако није. Они траже да им се врате слобода и отета држава, а СЗС неће издати њихово поверење зарад мрвица са Вучићевог стола“, истакао је Јеремић.

Јеремић је поновио да борба Савеза за Србију неће престати.

„Наставићемо да се боримо да се и у овој земљи одрже нормални - европски избори. Другачији нас не интересују, на њима нећемо учествовати и нећемо их признати“, навео је Јеремић.