Народна странка

Јеремић: Нема више илузија о учешћу Савеза за Србију на изборима на пролеће 2020. године

Јеремић: Нема више илузија о учешћу Савеза за Србију на изборима на пролеће 2020. године

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију (СЗС) Вук Јеремић изјавио је после разговора с представницима Европског парламента да се "вечерас завршила илузија" о могућем учествовању Савеза на изборима на пролеће 2020. године.

"Нема никакве дилеме да ће СЗС остати при одлуци да бојкотује изборе. Да би Србија поново постала демократска, на изборима мора да учествује и опозиција. На пролеће – неће. Наставићемо да се боримо за промену изборних услова", рекао је Јеремић новинарима.

"Што се тиче СЗС, ово је био последњи састанак у овој фази борбе за фер и поштене изборе. Представницима Европског парламента смо се захвалили на њиховом досадашњем ангажовању, јер не би се ни разговарало да није било њих, али су резултати за сада изостали", навео је Јеремић, и додао да су европарламентарци разумели поруке Савеза.

Јеремић је рекао да ће сутрашњи састанак с представницима осталих странака које учествују у дијалогу бити "формални покушај да се дође до завршетка политичке кризе".

"Само један човек одлучује да ли ће се фер избори одржати, а то је председник Србије Александар Вучић" рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је могуће да ће се у међувремену, пре фер и поштених избора, "одржати још неки на којима ће учествовати Вучић, Шешељ, Миша Вацић и Чанак", рекавши да ће ти избори бити "непотребан трошак и замарање грађана".