Народна странка

Јеремић: Сутра осам сати блокаде РТС-а, јер та телевизија осам година блокира истину

Јеремић: Сутра осам сати блокаде РТС-а, јер та телевизија осам година блокира истину

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију (СЗС) Вук Јеремић најавио је данас да ће Савез сутра између 12 сати и 20 сати блокирати улазе у зграду Радио-телевизије Србије (РТС).  

Јеремић је на конференцији за новинаре рекао да ће грађани, активисти и чланови организација које чине СЗС блокирати улазе у РТС у трајању од осам сати јер та телевизија осам година блокира истину.

Председник Народне странке је навео да ће то бити "блокада упозорења", како би РТС-у и новинарима запосленим у тој кући била послата порука да почну професионално да раде свој посао.

Јеремић је рекао да се на РТС-у не могу видети интервјуи са узбуњивачем из „Крушика“ Александром Обрадовићем и Маријом Лукић, која је жртва сексуалног узнемиравања Милутина Јеличића Јуткуе, као ни са Миланом Јовановићем, новинаром којем је спаљена кућа.

"РТС не обавештава објективно јавност о поштарима у штрајку, нити се на тој телевизији могло видети да је службеник Безбедносно-информативне агенције Зоран Петровић на листи санкција САД због умешаности у корупцију у међународној трговини оружјем", додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће блокада бити мирна, али да ће Савез бити спреман на батинаше СНС-а, као и на присуство жена које би СНС могао да пошаље да "бране" РТС.

"Спремни смо на сваки трик и повокацију који ће вечерас бити разматрани у кругу Александра Вучића, Владимира Бебе Поповића, Жељка Митровића и Драгана Ј. Вучићевића", рекао је Јеремић.

Он је навео да полиција није дала дозволу за одржавање скупа уз образложење да није уредно пријављен, односно није пријављен најмање пет дана пре одржавања.

Јеремић је истакао да, према поузданим информацијама, ни "спонтани протести" грађана против опозиције у Нишу и другим градовима нису били пријављени пет дана раније.

"Ако полиција покуша да нас спречи, нека свако ради свој посао. Ако хоће да нас хапсе, нека нас хапсе", рекао је Јеремић.

Упитан о састанку са представницима Европског парламента, Јеремић је одговорио да ће Савез увек састајати са свим међународним партнерима који су спремни да помогну.

"Отворени смо за разговор на сваку тему, а друга је ствар што смо скептични", рекао је Јеремић.