Народна странка

Вучић покренуо прљаву кампању против Јеремића због пута у САД

Вучић покренуо прљаву кампању против Јеремића због пута у САД

Посета Вашингтону председника Народне странке и председавајућег Савезу за Србију Вука Јеремића очигледно веома тешко пада председнику Србије и СНС-а Александру Вучићу, који је због тога наложио скупу и прљаву кампању на друштвеним мрежама и у таблоидима које контролише.

На друштвеним мрежама се шири спонзорисана објава Фејсбук странице „Србија наша земља“ у којој се наводи да ће се Јеремић састати са сарадницима Хилари Клинтон.

Реч је о скупо плаћеном огласу странице која годинама служи за ширење лажи и прљаве пропаганде усмерене на политичке противнике Вучића и све који га јавно критикују.

Истовремено, таблоиди под Вучићевом потпуном контролом шире лажну вест да ће Јеремић у САД „тражити помоћ за рушење Вучића од Хилари Клинтон“.

Народна странка истиче да је реч о још једној лажи Вучића, и подсећа да је Јеремић у недељу на конференцији за новинаре рекао да ће се у Вашингтону као председник Народне странке и председавајући Савезу за Србију састати са представницима Стејт департмента и Конгреса САД.

„У Србији очекујем критике, нападе, спекулације, десетине нових насловних страна у провладиним таблоидима“, рекао је Јеремић уочи пута у Вашингтон.

Очигледно је да Вучић не може да поднесе што ће Јеремић у САД имати званичне састанке на високом нивоу, и што ће амерички саговорници од Јеремића чути истину о Вучићевој аутократској владавини коју је успоставио у Србији.

Подсећамо и да Бил Клинтон, председник САД који је наредио бомбардовање Србије, није по рамену тапшао Јеремића, него Вучића, који је то тапшање скупо платио, највероватније новцем грађана Србије, а потом се хвалио да је на скупу Клинтонове фондације говорио јер је "паметан".

О коликој је и каквој памети реч, показало се после свега неколико месеци, када је на америчким председничким изборима победио Доналд Трамп, а Хилари Клинтон изгубила.

Не хвали се Јеремић пријатељством са бившим немачким канцеларом Герхардом Шредером, током чијег је мандата 1999. године немачка војска први пут после Другог светског рата учествовала у рату на европском тлу, и то у бомбардовању Србије.

Не хвали се Јеремић, него Вучић, пријатељством са бившим британским премијером Тонијем Блером, једним од инспиратора бомбардовања Србије, и није Блер саветник Јеремићу, него Вучићу.

Нису Народна странка и Савез за Србију у коалицији са командантом ОВК Рамушом Харадинајем, него Вучић и СНС преко Српске листе.

Не преговара Јеремић тајно са Хашимом Тачијем о признавању Косова и Метохије и противуставном прецртавању граница Србије, него то чини Вучић у Паризу, Њујорку и Ватикану. 

Вучићу је све ово добро познато и истина за њега није нимало пријатна, те стога покушава да је сакрије прљавим кампањама против Јеремића.