Народна странка

Јеремић: Једино на мирне протесте власт нема адекватан одговор

Јеремић: Једино на мирне протесте власт нема адекватан одговор

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да би протести требало да буду мирни, јер је показало да једино на мирне протесте режим нема адекватан одговор.

Јеремић је телевизији Н1 рекао да је на протесту испред Скупштине Србије био као грађанин, а не као председник Народне странке.  

"Ове протесте нисмо организовали, не покушавамо да их преузмемо нити да их злоупотребимо", навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да су протести почели зато што се "председник Србије Александар Вучић понео онако како се понео пре неколико дана на конференцији за штампу".

"Тада је у доста арогантном маниру прогласио да ће доћи до неких полицијских часова и  ванредних мера. Прво вече кад су се грађани окупили, то је било потпуно спонтано проузроковано том његовом изјавом, а ово даље је било логичан след", рекао је Јеремић.

Јеремић додао да су на протесту били људи "различитих политичких уверења".

"Од грађанских активиста до људи које можемо назвати ултрадесница, заједничко им је то што су овде због тога што желе промену система. Нама је потребно заиста да превазиђемо разлике, сви који желе промену система морају да буду заједно", рекао је Јеремић.

„Протести би требало да остану мирни и да не буде свађе, јер смо сви ми грађани Србије са једнаким правом да будемо овде“, закључио је Јеремић.

Преузето са сајта Н1.