Народна странка

Јеремић: Полиција је сигурно у стању да утврди ко ми је упутио мафијашку претњу

Јеремић: Полиција је сигурно у стању да утврди ко ми је упутио мафијашку претњу

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је полиција „сасвим сигурно већ у стању“ да идентификује људе који су преко пута улаза у зграду у којој живи лепили плакате увредљиве садржине, јер је цела та улица покривена камерама, а да се у супротном поставља питање да ли неко штити починиоце и због чега.

„Питам власт, која громогласно најављује обрачун са озбиљним организованим криминалом у држави, да ли је у стању да реши овако тривијалан случај у поређењу са борбом против организованог криминала? Ако нису у стању да идентификују обичне уличне вандале, како ће се обрачунати са организованим криминалом“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

 

Непознати починиоци залепили су плакате увредљиве садржине са Јеремићевим ликом преко пута зграде у центру Београда у којој живи са породицом.

„Ово је очигледно мафијашка порука ’знамо где живиш’, упућена мени и мојој породици. Могли су да их залепе испред странке или на неком другом месту, да није по среди конкретна намера да се узнемири моја породица. Ми ту пролазимо сваког дана и шетамо нашу ћерку, а плакати су налепљени само на згради амбасаде која је преко пута нашег улаза“, рекаo је Јеремић.

Упитан да ли ће ангажовати обезбеђење, Јеремић је одговорио да нема потребу за обезбеђењем и да „нема намеру да престане да се бави оним чиме се бави и да отворено говори о стварима о којима говори“, и додао да своју безбедност препушта у руке државе, јер „жели да верује“ да ће га, као и све остале грађане, штитити закони и институције.

Ако држава стоји иза покушаја да се нечија безбедност угрози, нема тог обезбеђења које може да га спаси. Немам никакве репове из претходног времена, никада се нисам замерио било коме осим актуелној власти. У држави вас нико од државе не може заштитити“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су плакати лепљени на истом месту на којем је пре две године вербално оштро нападнута његова супруга, која је тада избегла физички напад тако што се склонила у зграду.

„Тада је полиција Врачара реаговала изузетно ефикасно и нападач је идентификован и ухапшен свега неколико сати касније. Похваљујем полицијску управу Врачара јер је и овог пута реаговала веома брзо, и на лице места су дошли начелник криминалистичке полиције на Врачару и његове колеге. Нема никакве сумње да је полиција већ сада у могућности да идентификује починиоце“, рекао је Јеремић.

„Ако смо стигли дотле да се у центру престонице директно застрашује и узнемирава породица политичких опонената, и то оних који предводе политичку организацију и познатији су у друштву од већине грађана, онда се поставља питање шта је тек остало за њих и ко ће њих заштитити“, закључио је Јеремић.