Народна странка

Народна странка основала Општински одбор Петровац на Млави

Народна странка основала Општински одбор Петровац на Млави

Народна странка основала је Општински одбор Петровац на Млави. За председника одбора изабран је мастер инжењер електротехнике Иван Стевановић. Оснивачкој скупштини присуствовали су председник и потпредседник Народне странке Вук Јеремић и Никола Јовановић, председник и потпредседник Извршног одбора Владимир Добросављевић и Ненад Милојичић, као и координатор за Браничевски округ Никола Лакић.

Јеремић је рекао да опозиција нипошто не сме да падне у искушење да прећутно подржи председника Србије и СНС-а Александра Вучића у његовој намери да „велеиздајом“ разреши тежак косовски проблем, надајући се да ће га странци потом „пустити низ воду“.

„Ако дозволимо Вучићу да потпише акт велеиздаје, он ће се борити да остане на власти до краја живота. Понашаће се као Мило Ђукановић, његов политички брат близанац у Црној Гори, продубљујући везе са организованим криминалом и распродајући један по један историјски и државни интерес, независно од воље народа“, рекао је Јеремић.  

„Нипошто се не сме пасти ни у искушење да се, као што су то напредњаци учинили 2012. године када су долазили на власт, обећа да ће ствар на Косову и Метохији бити завршена на начин супротан интересима Србије. Сађење тикве са ђаволом увек дође на наплату, као што Вучићу стиже сада“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке навео је да „разграничење“ значи поделу Косова и Метохије по којој би Србији припало неколико процената територије покрајине на северу а косовски Албанци би заузврат добили део јужне Србије.

„Последица потписивања таквог споразума и омогућавање Приштини чланства у УН била би да се током наредне деценије отворе нова територијална питања, и то више не би било могуће контролисати“, рекао је Јеремић.

„Вучић је недавно хладнокрвно рекао да ће Албанци на крају добити независност на целој територији Косова, али да он неће бити крив за то. Он улази у преговоре са другом страном тако што каже да ће она добити све што тражи. Зашто би онда друга страна била спремна да прихвати било шта испод тога, бар док је Вучић на власти“, упитао је Јеремић.

Јеремић је оценио да ће начин на који је Вучићев режим преговарао о Косову и Метохији од 2012. године бити забележен као најгоре преговарање у савременој дипломатској историји.

„То је могао да уради или идиот или неко ко је добио нешто заузврат, али не на Косову. Све су дали у претходних седам година, а ништа нису добили, још се тиме и хвале. Неки частан човек би се убио након таквог резултата. То није 5:0 за нас, него 25:0 за Албанце и то је резултат седмогодишњег преговарања напредњачке власти, која јавност непрекидно бомбардује лажима да су за то криви они који су пре њих водили државу“, рекао је Јеремић.

Јовановић је рекао да напредњачка власт, уместо у људе и инфраструктуру, улаже у фараонске пројекте, попут стадиона и гондоле, који ће све грађане Србије коштати више стотина милиона евра.

„Суочени смо са лудилом великих размера у којем предњачи Нерон из Чипулића (Александар Вучић). Поручујем им да неће бити само смењени са власти, него ће и одговарати пред судом за сав криминал и недела која су починили“, рекао је Јовановић.

Добросављевић је навео да људи који су се окупили у Народној странци не пристају да Србијом владају најгори.
„Народна странка је ту да им једном за свагда каже да је доста и да нам се оваква погубна власт више никада не понови“, рекао је Добросављевић.

Стевановић је навео да је циљ Народне странке у Петровцу на Млави да смени неспособну локалну власт.
„Имамо много посла, морамо свом снагом да се супротставимо овом злу“, рекао је Стевановић.