Народна странка

Јеремић: Опозиција да се погледа у огледало и призна грешке

Јеремић: Опозиција да се погледа у огледало и призна грешке

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је за промену власти неопходан шири опозициони фронт од постојећег, а да би опозиција требало да се погледа у огледало и призна себи где је грешила и да у „овој форми“ не може да добије довољно подршке за промене у земљи.

„Сада смо далеко од ситуације да победимо режим. Да бисмо се сабрали на нешто што вреди више него сада, морамо да порадимо на себи. Постоји потенцијал, грађани су против власти, али да би били за нас, потребно нам је много више искрености и директног ангажовања са грађанима, као и да не шаљемо збуњујуће поруке“, рекао је Јеремић телевизији Н1.

 

Јеремић је истакао да се Народна странка од свог оснивања залаже за јединствен наступ опозиције и да ће учествовати и у ширем опозиционом фронту.

Неопходан је заједнички наступ на изборима под минимално фер и поштеним условима, да бисмо били у стању да покријемо сва бирачка места - а за то је потребно око 18.000 поузданих људи. То је у овом тренутку мисаона именица за опозицију. Ако не будемо заједнички радили, изгубићемо изборе“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Савез за Србију није престао да постоји и да нема ломова, него разговора о новом ангажовању у форми која ће моћи да доведе до промена у земљи.

„Не би требало бежати од чињенице да у ширем опозиционом кругу постоје велике идеолошке и карактерне разлике. Нисмо исти људи и нисмо исте политичке организације. Зато је неопходно да у нарeдном периоду самостално порадимо на јачању својих странака, како бисмо сутра могли да се саберемо на нешто вредно пажње“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је став Народне странке да у широком фронту има места за све праве опозиционе организације, односно оне које су бојкотовале изборе 21. јуна.

Упитан о Покрету слободних грађана, Јеремић је одговорио да је ПСГ изласком на изборе одлучио да буде на другој страни и „није добио то што је очекивао, али да сада нема назад“.

Говорим о руководству ПСГ-а, јер сам сигуран да нико ко је гласао за ПСГ не подржава режим Александра Вучића. Ако би се променило руководство покрета, онда бисмо могли да разговарамо са њима, то је став Народне странке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео додао и да градоначелник Шапца Небојша Зеленовић не би требало да буде део новог окупљања опозиције, јер је учествовао на „лажним изборима“.

Председник Народне странке је истакао да је та странка посвећена новој политици и новом приступу и да разговара са приватним предузетницима о мерама које ће предложити јавности у контексту новог жестоког таласа вируса корона.

„Мора се говорити и о мерама у здравству, јер нам је неопходан нови почетак. Ту пре свега мислим на нови Кризни штаб, који је својим понашањем у последњих неколико недеља доста релативизовао углед који је стекао током првог таласа епидемије“, рекао је Јеремић.

„Показало се да нема те струке, интелекта и талента који може да преживи загрљај са овом влашћу, јер га пре или касније власт натера да тај свој таленат и знање злоупотреби и постане њен пешак“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка жели да уреди државу по европским стандардима како не би било „таквих медвеђих загрљаја“.