Народна странка

Јеремић: Вучић увео Србију у озбиљан безбедносни ризик

Јеремић: Вучић увео Србију у озбиљан безбедносни ризик

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је председник Александар Вучић увео Србију у „озбиљан безбедносни ризик“ обавезивањем да Хезболах у целости третира као терористичку организацију, јер је Србија „са аспекта Хезболаха тиме постала легитимна мета“.

„САД и Израел, а сада и Србија, третирају и војно и политичко крило Хезболаха као терористичку организацију, док је за све остале терористичка организација само војно крило. Србија ни издалека нема капацитет као САД и Израел да се заштити од таквих изазова. Хезболах је једна од најопаснијих организација на свету“, рекао је Јеремић на састанку Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Јеремић је додао да су “у посебној опасности припадници Војске Србије који се налазе у склопу међународне мировне мисије УН у Либану, где је Хезболах један од најдоминантнијих војно-политичких и друштвених актера.”

Јеремић је истакао да су Вучић и његов „ол старс тим“ који чине Сузана Васиљевић, Марко Ђурић, Синиша Мали и Марко Чадеж потписивањем „гулаш споразума“ у Белој кући увели Србију у велике безбедносне, дипломатске и економске проблеме.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, рекао је да је преговорима у Вашингтону учињен велики преседан, јер би након избора за председника САД у новембру будућа администрација могла да поново позове представнике Београда и Приштине у Белу кућу и да им на сто стави „коначни споразум о Косову, пошто су се већ добро уходали са документима који нису унапред детаљно испреговарани“.

Косово ће бити једна од преломних тачака домаће политике у 2021. години, а познавање односа у свету може чинити разлику између суноврата и просперитета наше земље. Вучић је потписом у Вашингтону гурнуо прст у око Европској унији, па се сада вади из блата тако што брже-боље отказује војне вежбе са Русијом и Белорусијом и то само дан пред њихов почетак, што је потпуно дилетантски“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка „најорганизованији политички чинилац опозиције”, и да је на добром путу да изгради страначку инфраструктуру способну да контролише сва бирачка места на следећим изборима у Србији.

Морамо да говоримо грађанима не само о оном против чега се боримо, већ пре свега за оно за шта залажемо, у складу са нашом политиком, вредностима, идеологијом и људима који нас представљају. То ћемо чинити самостално, неоптерећени багажом туђих политика и грехова, и наставити да будемо окосница антирежимског деловања, као оснивачи Удржене опозиције Србије, али и шире “, закључио је Јеремић.