Народна странка

Јеремић: Миленијум тим се богати на рачун народа, тајни документ ЕПС-а необорив доказ

Јеремић: Миленијум тим се богати на рачун народа, тајни документ ЕПС-а необорив доказ

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се компанија „Миленијум тим“, која је „блиска власти“, богати на рачун грађана и да за то постоји „необорив доказ“ и да ће истина морати да изађе на видело, а да ће Народна странка истрајати док се то не догоди.  

„Држава је прво позвала све пољопривреднике у Србији да се пријаве за довођење електричне енергије на своја поља, а затим је то интерном инструкрицијом Електропривреде Србије (ЕПС) онемогућила свима, осим у три општине, међу којима је и територија села Винарце код Лесковца, где је ’Миленијум тим’ планира да засади 700 хектара винограда“, рекао је Јеремић за Newsmax Adria.

Јеремић је показао позив Министарства пољопривреде свим пољопривредницима у Србији да се пријаве за довођење струје на поља ЕПС-а, као и интерну инструкцију ЕПС-а својим подружницама у којем се изричито наводи да буду одбијени сви захтеви, осим у селу Винарце и у општинама Варварин и Житорађа.

„Ови папири су доказ ’црно на бело’. Институције у Србији су заробљене и то није никаква новост, али када политички истрајете на томе да истина мора да изађе на видело, тада се ипак неки предмети заведу у институцијама у којима се они више не могу избрисати“, навео је Јеремић.