Народна странка

Лесковац: Основан Градски одбор Народне странке

Лесковац: Основан Градски одбор Народне странке


Народна странка основала је данас Градски одбор Лесковац. Оснивачка скупштина је за првог председника изабрала Јовицу Станковића. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић и генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић.

Јеремић је рекао да режим председника Србије и СНС-а Александра Вучића убрзано губи легитимитет и на унутрашњем и на међународном плану и да ће промена власти уследити на изборима који ће вероватно бити одржани следеће године, али под битно другачијим условима од постојећих.

„Више нема неизвесности око тога да ли ће се у Србији догодити промене. Протести у којима учествују стотине хиљада људи у све више градова Србије довели су у питање легитимност власти“, навео је Јеремић.  
Јеремић је истакао да ће опозиција бојкотовати изборе ако буду расписани под постојећим условима, али да ће избори бити одржани следеће године под битно другачијим околностима и да ће опозиција на њима победити.

Јеремић, који је бивши министар спољних послова Србије, додао је да ће се у наредних неколико месеци поставити и питање легитимности одлука које власт доноси и у вези са Косовом и Метохијом.

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију рекао је да Вучић више неће моћи да на питању Косова и Метохије купује јефтине поене у Србији, а да решавање тог питања „развлачи“ пред међународном заједницом, што јасно показују и писма која је добио од председника САД Доналда Трампа.

„Трамп је недавно у првом писму Вучићу навео да је Србија на корак од постизања споразума са Албанцима. Ми у Србији нисмо ни знали да се воде преговори, штавише, говорено нам је да преговора нема. У другом писму, послатом на Сретење, Трамп је написао и шта тај договор значи – да Србија призна Косово као независну државу“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да председник Америке не пише писма тек тако, а нарочито не тако често, и да би њихов садржај требало схватити врло озбиљно, те да је очигледно да је преговора било, али их је Вучић сакрио од јавности у Србији.

Јеремић је поновио да се Народна странка и Савез за Србију противе „разграничењу“ и да се залажу за решење у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН, као и да се у преговорима са косовским Албанцима обезбеде услови за нормалан живот у јужној српској покрајини.

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију је, поводом јучерашњег почетка потписивања Споразума са народом, рекао да је то важна етапа у борби за промене у Србији, јер је споразум проширио опозициони фронт и установио оквир за заједничко опозиционо деловање у целој држави.

„Ствари се више не могу вратити у пређашње стање и режим ће ускоро схватити да више није могуће да настави да влада као до сада“, рекао је Јеремић.

Председник Извршног одбора Народне странке Владимир Добросављевић рекао је да је Градски одбор Народне странке Лесковац „школски пример како се одбор развија на прави начин“, јер су од почетка одабрани прави људи који су остварили добре резултате у кратком року.

„Народна странка ће дати значајан допринос да у Лесковцу и читавој Србији поново досегнемо слободу којој смо одувек тежили и за коју су се и наши преци борили. То јасно показује и ангажовање Народне странке у протестима који се шире Србијом и сигуран сам да ћемо ускоро заједно са народом променити неспособну напредњачку власт“, навео је Добросављевић.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић рекао је да је Народна странка најјача опозициона партија у Србији, али да мора постати и најјача странка у целој Србији, јер је основана са циљем да промени земљу набоље када преузме одговорност за управљање државом.

„Процеси у Србији се убрзавају и Народна странка ће и у Лесковцу преузети одговорност брже него што се то данас можда чини. Морамо бити најбољи и најорганизованији, како бисмо спремно дочекали тренутак када ћемо водити и целу Србију и померити је са мртве тачке“, рекао је Јовановић.

Председник Градског одбора Народне странке Лесковац Јовица Станковић рекао је да је пред Народном странком у Лесковцу озбиљан посао, а као један од највећих проблема навео одлазак младих.

„Лесковац је од доласка СНС-а на власт напустило 15.000 младих и покушаћемо да младе укључимо у политички живот, јер је реч о њиховим судбинама“, рекао је Станковић. Он је позвао све грађане да се прикључе протестима грађана и опозиције како би се обезбедили услови за фер и демократске изборе на којима ће власт бити промењена.