Народна странка

Јеремић: Не можете бити паразит у систему који желите да промените

Јеремић: Не можете бити паразит у систему који желите да промените

Највећи утисак при доласку у Крушевац је празан простор на месту где је пре два месеца била механизација, багери, сила људи, на месту где се пре два месеца славодобитно отварао ауто-пут који ће трансформисати Србију, изјавио је у Крушевцу председник Народне странке Вук Јеремић и поручио да та странка неће одустати од бојкота избора.

Он је на консултативном састанку са представницима одбора Народне странке у Расинском округу оценио како је то "један врло моћан приказ и доказ тога колико је лаж постала истина у нашим животима, колико власт не даје ни пет пара се обећања која даје".

"Да бисте променили овај систем, који почива на лажи, морате за почетак да одбијете да паразитирате у њему. Не можете бити паразит у систему који желите да промените", поручио је Јеремић.

Он је нагласио да се зато Народна странка, као прва од свих опозиционих странака, још у августу прошле године определила за бојкот, "знајући да је то једини часни и исправни пут да се почне са променом система".

Јеремић је поручио да Народна странка ту своју одлуку о бојкоту неће мењати и да ће интензивно радити у компањи уочи избора.

"Успех ће зависити у великој мери од тога колико будемо принципијелни и јединствени. Промена креће с бојкотом, бојкотом лажних избора 26. априла", поручио је Јеремић.

Кометришући локалне изборе у Шапцу и Параћину, Јеремић је ценио да ће свако ко буде учествовао на изборима директно или индиректно сносити санкције пердвиђене статутом Народне странке.

"Народна странка је у бојкоту искрено и до краја и нема лажи, преваре, шибицарења, креирања фантомских група грађана", поручио је Јеремић.

"Народна странка није део таквог вредносног система, дали смо реч - бојктоваћемо републичке, покрајинске, локалне изборе. Ко то није у стању да уради - за њега неће бити места у Народној странци. О томе нисам одлучио ја, то је одлука страначких органа на више нивоа", рекао је Јеремић.