Народна странка

Јеремић: Људима је с правом свега доста

Јеремић: Људима је с правом свега доста

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је зараза вирусом корона једино битно што може да се промени у животу грађана који ће у недељу, 21. јуна, изаћи на „лажне изборе“ и да ће многи грађани бојкотовати изборе јер им је „с правом свега доста“.

„У Србији постоји велико незадовољство и оно ће се показати и 21. јуна, када ће огроман број људи, већи него икада до сада, остати код куће. Они су схватили да у оваквим околностима то не могу да промене гласањем на овим и оваквим изборима“, рекао је Јеремић новинарима у Крагујевцу, где је разговарао са грађанима.

„Резултати избора су унапред познати, а можете се изложити здравственом ризику. Зато је наша порука свим грађанима да нема потребе да изађете на изборе, јер ваш глас неће ништа променити, а непотребно ћете своје здравље изложити ризику. Шта ће вам то у животу? Радите нешто паметније у недељу“, навео је Јеремић.

Упитан о својој јучерашњој изјави да је за оне који ће изаћи на изборе „најпоштеније да гласају за листу председника СНС-а Александра Вучића“, Јеремић је одговорио да је једина практична политичка последица изласка на изборе давање легитимитета режиму „који ће остварити највећу победу у историји српског  парламентаризма“.

„Ако излазите на изборе, онда излазите да подржите Вучића. Ако је то тако, а јесте, онда будите поштени до краја и гласајте за Вучића, немојте себи да покушате да олакшате савест тако што ћете рећи ’не, гласао сам за неког другог’“, рекао је Јеремић.

На питање да ли тако све странке које ће учествовати на изборима „ставља у исти кош са Вучићем“, Јеремић је одговорио: „Апсолутно, у потпуности и без грешке“.

„Не знам само ко је мање а ко више свестан тога, да ли је неко то урадио схватајући шта чини или га је његово окружење гурнуло у том правцу, да ли је неко уцењен или није нарочито вичан политици. Последица је, међутим, више него јасна, они ће дати легитимитет режиму“, рекао је Јеремић.