Народна странка

Јеремић позвао Вучића да каже шта је Србија добила предајом електроенергетског система на северу Космета

Јеремић позвао Вучића да каже шта је Србија добила предајом електроенергетског система на северу Космета

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да грађанима каже шта то Србија добија сутрашњом предајом електроенергетског система на северу Косова и Метохије заједничком систему самопроглашеног Косова и Албаније.

„Шта смо добили предајом међународног телефонског броја Приштини? Шта смо добили предајом судова и здравственог система приштинским властима и повлачењем безбедносних структура Србије са севера Космета? Све је то Вучић предао у последњих седам и по година, а од понедељка више ни електроенергетски систем на северу неће бити део Електропривреде Србије“, рекао је Јеремић.

„Држава Србија и њени грађани нису добили ништа, контролу над севером покрајине су преузели криминалци и приштинске власти, али је Вучић лично добио оно што је тражио од странаца – да окрену главу од диктатуре коју спроводи у Србији и да не проблематизују његове учестале ексцесе“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је „Вучић предао све што је обећао ваљајући се по поду у Бриселу“, а да Србија није добила “чак ни лабаву Заједницу српских општина“, која је такође договорена бриселским споразумима.

Јеремић је рекао да га је Вучић, док је повлачио Србију са Косова и Метохије, нападао због одласка пред Међународни суд правде.

„Истина је, међутим, да управо захваљујући мишљењу Међународног суда правде, искључиво од потписа Србије зависи да ли ће Приштина моћи да постане члан УН, односно међународно призната независна држава“, рекао је Јеремић.