Народна странка

Народна странка: Основан градски одбор Кикинда

Народна странка: Основан градски одбор Кикинда

Народна странка основала је Градски одбор Кикинда. Оснивачка скупштина је за председника одбора изабрала предузетника Душана Толицког, а за потпредседника Милорада Радојчића. Изабрано је и седам чланова Градског одбора, међу којима је и Светлана Козић, посланица у Скупштини Војводине.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Мирослав Алексић и Борислав Новаковић и потпредседник Извршног одбора задужен за Војводину Слободан Илић.

Јеремић  је честитао руководству кикиндског одбора честитао на избору и истакао да Народну странку у наредном периоду чека велики рад, јер ће се странка 2020. године градити и кроз кампању бојкота, која неће бити лака.

Председник Народне странке је рекао да је „страх режима од губитка власти сваким даном све већи“, јер власт већ види како би могао да изгледа тај дан који је близу, и подсетио да је румунски диктатор Николае Чаушеску на данашњи дан пре тачно 30 година „на један звиждук“ пао са власти, а само неколико дана пре тога био је апсолутни господар живота и смрти десетина милиона грађана Румуније.

„На велики митинг који је организовао режим, десетине хиљада људи су довезене аутобусима, све је ишло по плану као и деценијама раније. Ођедном, усред његовог говора, проломио се један звиждук. Затим је неко узвикнуо  ’лажеш’, па су почели су да га гађају, и Секуритатеа га је склонила са терасе. Неколико дана касније, није више било диктатуре“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да се ипак нада да „српски режим неће морати да се руши револуцијом“ и да ће се Народна странка трудити да се промена догоди мирно, јер би било веома добро да се то догоди без разбијених глава и прозора.

„Мораћемо ипак да будемо спремни на ангажовање које ће подразумевати више него само учешће на изборима, али о том потом. У 2020. години ће се у Србији догодити покушај избора, које ће Народна странка бојкотовати“, рекао је Јеремић, и додао да је председник Србије Александар Вучић „деструктиван човек којем се мора стати на пут“.

Јеремић је истакао да је српски „режим свестан колику је штету направио, колико је људи уништио и какав је дар-мар направио“.

То им се никада не сме опростити нити заборавити. Мора се зато поступити врло ригорозно када се буде променила власт. Не мислим на руљу и револуционарну правду, већ на институције које морају поступати по закону, односно онако како нису поступиле 6. октобра 2000. године. Од тога зависи да ли ће наша деца остати у Србији или ће отићи. Ако не променимо начин управљања и оквир шта је прихватљиво а шта не, отићи ће сви који буду имали прилику“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка мора бити спремна за период након промене власти, јер ће тада очекивања народа бити већа него икада раније.

„Народ ће оне који не буду могли да покажу одговорност и резултате отерати са власти брже него икада иког. Ми имамо снаге и храбрости да будемо на првој линији, имамо изванредне људе, јасан програм и идеологију и уверен сам да ћемо бити стожер будуће власти. Ако, међутим, не будемо спремни за дан после Вучића, на нас ће се излити сви греси свих претходних власти и на нама ће се све искалити“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да група мафијаша на власти разара Србију, која припада свим грађанима, али да режим полако пада и распада се, а страх све више обузима режим јер се боји пада са власти, док се грађани истовремено ослобађају страха.

Пустио је јако корење, али ми сечемо једну по једну жилу. Ако будемо спремни на одрицање и рад, брже ћемо им видети леђа. Бојкот је средство да се то догоди што пре и  идемо у борбу – не бојкотујемо изборе, него цео систем. У Србији 70 одсто грађана не зна за афере ’Јовањица’, ’Крушик’, не зна за лажне дипломе и докторате министара…“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да Народна странка и опозиција бојкотују разорене институције, које се боре против сопственог народа уместо да буду сервис свих грађана, и додао да ће режим сигурно бити побеђен, како у Кикинди, тако и у целој Србији.

Новаковић је навео да Народна странка мора да шири победничке поруке и да ћутљиву већину која је против режима привуче на своју страну.

Морамо на терен, међу људе, нема замене за разговор са народом и личне контакте“, рекао је Новаковић.

Светлана Козић је навела да је Народна странка у Кикинди најбројнија опозициона странка, и подсетила да патриотизам значи борити се за своју земљу и свој народ, а то данас значи борити се против режима СНС-а.

Толицки је навео да ће први задатак Народне странке у Кикинди бити да приближи програм грађанима, што неће бити лако због медијског мрака, а да ће се промене догодити много брже него што се многима данас чини.