Народна странка

Јеремић: Ко је једном издао, издаће поново

Јеремић: Ко је једном издао, издаће поново

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је Главни одбор странке донео одлуку по питању сарадње са организацијама које су изашле на изборе 21. јуна, и да се она неће мењати.

„Партнери Народне странке у борби за боље изборне услове могу бити само организације које су, као и ми, бојкотовале лажне изборе. Они којима је било добро и на јунским ’изборима’, не могу се кредибилно залагати за нешто боље претећи бојкотом, јер су већ показали да на то нису спремни“, рекао је Јеремић на скупштини Општинског одбора Народне странке Раковица.

“Да се пластично изразим - онај који је издао једном, издаће поново, ту нема дилеме”, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да ће ванредни парламентарни највероватније избори бити одржани 2021. године, јер ће се стање у Србији погоршати и „популарност режима ће нагло кренути низбрдо“.

Пред Србијом су веома тешки месеци и режиму ће, и поред готово апсолутне контроле медија, бити немогуће да прикрије катастрофу. Власт ће пожурити на изборе када схвати да ће у наредних годину до две путања њене популарности само ићи надоле“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка зато почела да се спрема као да ће изаћи на изборе, а коначну одлуку донеће када буде познато какви ће бити изборни услови.

Ми у својим редовима имамо честите људе, професоре, лекаре, раднике, занатлије, адвокате, а против нас је изборна машинерија професионалних превараната који не презају од употребе насиља. Зато морамо добро да се спремимо и да имамо довољно људи да одбранимо изборни резултат на сваком бирачком месту и на свакој бирачкој кутији“, рекао је Јеремић.

 

Јеремић је рекао да је Народна странка „своју прву издају доживела у Раковици“, али да је „санирала штету“ тако да је данас много солиднија, стабилнија и снажнија организација него раније.

„Искрено сам се надао да ће Народна странка бити имуна на издају, али испоставило се да је то било наивно. Добро је, међутим, што нам се то догодило у овој фази, а не касније“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке и повереник за Београд Здравко Понош рекао је да ће се београдски одбор фокусирати на теме које су грађанима важне за побољшање свакодневног живота.

Говорићемо квалификовано и убедљиво, јер имамо квалитетне људе који су признати стручњаци. Грађани ће се опредељивати за кога да гласају не само на основу изјава страначких лидера, него и на основу деловања странке на локалном нивоу, односно препознавања кључних проблема и нуђења решења за те проблеме“, истакао је Понош.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић навео је да ће у наредих годину дана „све очи бити упрте у Београд, јер се чини да је режим могуће поразити у главном граду“.

„Немамо много времена и зато морамо много да радимо. Сигуран сам да ћемо успоставити организацију која ће бити успешна у Београду и у целој Србији“, рекао је Алексић.

За председника Општинског одбора Народне странке Раковица изабран је адвокат Урош Тешмановић.